Gratulálunk! Azért választották meg, hogy vegyen részt egy rövid felmérésünkben, hogy ingyenes 85000 Ft Tesco Magyarország kupont szerezzen! Csak 232 kuponunk van hátra, így siess!” – olvasható egy álteszkós oldalon.

Akiben a tört magyarsággal írt szöveg nem ébreszt amúgy is gyanút, annak ajánlom figyelmébe a Tesco Magyarország facebookos oldalának cáfoló közleményét:

FIGYELEM! Ismeretlen csalók ismét visszaéltek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot, kupont hirdetve. Érdemes figyelni Facebook és Instagram csatornánkat, valamint a tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok oldalt, ahol minden esetben tájékoztatást adunk aktuálisan folyó nyereményjátékainkról.

A cég MTI által is lehozott közleménye szerint a Tesco megtette a szükséges intézkedéseket az ügyben.

A PC World cikke szerint a csalók oldalán egyébként három egyszerű kérdésre kell válaszolni, utána kapjuk meg az állítólagos kupont. Ezzel két probléma is van a portál szerint: egyrészt a kupon nem érvényes, másrészt annak megosztásával lenyúlják az adatainkat.

Jelzéseitek alapján a Tesco mellett a Coop nevével is visszaélnek mostanában – esetükben is 85 ezer forint a csali (a link kattinható, egy olvasói facebookos bejegyzésre visz, de onnan tovább ne menjetek).

Augusztusban ugyanennek az átverésnek a Penny és a Spar volt az alanya.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!