Aki nem olvasta az InfoGrundról írt korábbi cikkeket: egy olyan tanárképzésről van szó, amely elsősorban 7-8. osztályos gyerekeket oktató pedagógusokat segít abban, hogy saját óráik keretében vértezzék fel diákjaikat az álhírek felismeréséhez szükséges készségekkel.

A képzés első részében – ugyanúgy, mint Zalaegerszegen – a tanároknak egy e-learning oktatásban kellett részt venniük, amelynek célja a téma elméleti hátterének megalapozása volt.

Ezeket az ismereteket mélyítettük el a hétvégi jelenléti képzésünk első napján, amelynek az AKG általános iskolája adott otthont (és amit ezúton is köszönünk).

A második nap a 12-14 évesek számára írt óraterv-sorozatunk nagyobb feladatait vettük végig a négy budapesti iskola tanáraival, és – akárcsak a pilot program első állomásán – itt is sok gyakorlati tanácsot kaptunk.

Ezeket most átvezetjük a végleges óratervekbe, hogy mire a résztvevő tanárok elindítják iskoláikban az órasorozatukat, minden a helyére kerüljön. Természetesen a folytatásról is részletesen beszámolok majd.

A projekt pilot szakasza – amely egy zalaegerszegi és egy budapesti képzést ölel fel – magántámogatásból valósult meg. Amennyiben a program felkeltette az érdeklődésed, és annak saját városod iskoláiban való megvalósítása iránt érdeklődnél, vagy azt esetleg támogatnád, vedd fel a kapcsolatot az Idea Alapítvány képviselőjével az ideaalapitvany@gmail.com címen.

A nyitókép alatti galéria képeit Bődey János készítette.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!