Az olasz válogatott focistának 2018 márciusában áll meg a szíve álmában. Halála után nem sokkal felröppent a hír a neten, miszerint a klub szimbolikusan meghosszabbítja elhunyt csapatkapitánya szerződését. Ezt a Fiorentina képviselői akkor tagadták, megemlítve, hogy a firenzei klub tenni fog valamit a játékos családjáért, de mindez diszkréten történik majd. 2018 májusában aztán kiderült, hogy Astori kislányának támogatására a klub egy alapítványt hozott létre.

A klub cáfolata ellenére 2019 áprilisában újra felreppent a hír az “örökre meghosszabbított” – más verziókban a morbid “élethosszig tartó” jelzővel illetett – szerződésről, amely keretében a család állítólag minden hónapban megkapja majd Astori fizetését. Magyarul hírt adott róla többek között a Rangadó, az Origo, a 24.hu és a nemzetisport.hu is. Utóbbi azóta 2019.04.27-ei (sic!)  frissítésében jelezte, hogy egy fiorentinás szurkolói oldal szerint a hír hamis.

A szóban forgó szurkolói oldal, a Violanation szerint a mostani pletykát egy spanyol oldal indította el – mindenféle forrásmegjelölés nélkül, és tőlük vették át aztán más szájtok. Egy másik szurkolói híroldal, a Fiorentina News pedig arról ír, hogy a klub már kifejezte nagyrabecsülése jelét az Astori halála után létrehozott, 1,5 millió eurós alapítvánnyal.

Fotó: flickr.com/trendingtopics

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!