A magyartalan szöveg, amit reggel óta többen is elküldtetek, így néz ki:

“Ennek az üzenetnek az a célja, hogy tájékoztassa minden felhasználóját, hogy szervereink mostanában nagyon elfoglaltak voltak, ezért kérjük, hogy segítsen megoldani ezt a problémát. Felkérjük az aktív felhasználókat, hogy továbbítsák ezt az üzenetet a névjegyzék összes tagjának, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyére, és fiókja inaktív marad, ha elveszíti az összes folytatást Mozgassa ezt az üzenetet. Az okostelefonod a következő 24 órán belül frissül, és új designt és új színt fog kapni a csevegéshez. Kedves Facebook-felhasználók, 23: 00-tól frissítjük a Facebookra. Ezen a napon 5: 00-ig. Ha nem küldi el az összes névjegyét, a frissítés törlődik, és nem lesz lehetősége a Facebook üzeneteivel beszélgetni.”

Természetesen a Facebook nem kért ilyet, a szöveg régi kamukörlevelek állításait vegyíti egy abszurd figyelmeztetésbe. Felélesztésének apropója és terjedésének gerjesztője valószínűleg a Facebook 2019. március 13-ai, több órás leállása lehetett.

Ha ilyen üzenetet kapsz, ne továbbítsd, aki már továbbította, annak figyelmét pedig hívd fel, hogy alaptalan az információ – javasolja a Hoax-Slayer.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!