A néhány másodperces videóban az látható, ahogy egy mikulássapkát viselő tanár a fejét csóvalja néhány lázasan mobilozó diák előtt. A felvétel alá írt szövegből pedig kiderül: a professzor vizsga helyett karácsonyi partit rendezett, amire alig páran mentek el, és őket se nagyon érdekelte az esemény. A cikk írásának pillanatában a videónak csak ezt a Twitteren közzétett verzióját közel 8 milliónyian látták.

A BuzzFeed cikke szerint azonban az egész megrendezett volt: pontosabban a felvétel a médiatanár felhívására született. Missouri Állami Egyetemen tanító Andrew Cline azt akarta megmutatni hallgatóinak, hogy gyors és hangos netes sikert nem olyan könnyű elérni, mint azt a 15 perces sikertörténeteket látva gondolnánk. Amiben egyébként igaza van, egyik diákjának a fenti videóval mégis sikerült áttörnie.

A tanár úgy véli: a videó megosztóinak nagy része nem együttérzésből retweetelt, csupán valami népszerű tartalommal akarta növelni profilja nézettségét. De elmondása szerint körülbelül százan e-mailt is írtak neki, amiben sajnálatukat fejezték ki. Nekik viszont kritikai gondolkodásuk fejlesztésére lenne szükség, hogy ne dőljenek be mindennek, ami szembe jön velük – mondja Cline.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!