Nem találkoztam az összes szóban forgó cikkel, csak Gábortól kaptam egyet a Facebookon, de az alapján a többit is el tudom képzelni. Ebben Bálint gazda “aggódó szavai” arra térnek ki, hogy “Magyarországon egészségesen táplálkozni már szinte lehetetlen”. A szöveg szerint büdös a gyógyszeripar, sőt még a biobiznisz működése is, a végén pedig a szerző felajánlja a lehetőséget, hogy ha egyértünk ezzel, akkor legyünk szívesek megosztani a cikket.

Ha valaki linkelhető anyaggal szeretné megnyugtatni ismerőseit, hogy az álgazda itt-ott felbukkanó “váratlan kirohanásai”, “megvilágosodásai” nem valósak, és ezért megosztásra sem érdemesek, azoknak most megjött a balintgazda.hu képbehelyező cikke.

“Vannak olyan álhírforrások, amelyek 2018-ban a nevemben nyilatkoznak csodatévő szerekről, Orbán Viktorról, Istenről és még ki tudja, miről. Ezektől én elhatárolódom, hiszen a valósághoz semmi közük” – írja Bálint Gazda, egyben felhívja a netezők figyelmét, hogy ő kertész szakemberként kizárólag kertről, növényekről és jó gyakorlatokról ír.

“99 éves koromra nem ért hirtelen megvilágosodás, nem hiszek a titkos ezotérikus tanokban, összeesküvés-elméleteim sincsenek. Aki ismer, tudja, hogy a hoax és konteó kifejezetten nem az én műfajom” – folytatja. Cikke végén azért arra kér mindenkit: ha valaki mégis ilyen környezetben találkozna a nevével, kezelje fenntartásokkal a forrást.

Aki pedig Bálint gazda életére, világról alkotott gondolataira lenne kíváncsi, megismerheti ebből az épp ma publikált nagyinterjúból.

Illusztráció: Nagesh Badu / Unsplash.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!