Új sorozatában Sacha Baron Cohen – tőle nem idegen módon – fiktív karakterek bőrébe bújik, hogy így mutassa be (provokálja) az amerikai társadalmat. E karakterek egyike Billy Wayne Ruddock, aki az “elfogulatlan újságírás” nevében “szembeszáll a mainstream médiával, és egyenként leleplezi őket”.

A Truthbrary.org szerzőjeként bemutatkozó Ruddock a sorozat második részében Ted Koppel egykori tévés műsorvezetőt interjúvolja meg a kamuhírekről, de már az első kérdésfeltevés után kiütközik kettejük eltérő gondolkozása. Vagyis amíg Koppel a demokráciát fenyegető jelenségként jellemzi az álhíreket, addig Ruddock értelmezésében a fogalom a liberális elit Trumpot lejárató kísérletét jelenti.

Az interjú során Ruddock előveszi Trump egyik kedvenc témáját is (valóban többen voltak-e Trump elnökké avatásán, mint Obamáén?), majd a laptopján egymás után mutatja be bizonyítékait a feszengő interjúalanynak. Nem akarom az egész epizódot elspoilerezni, de hogy lássátok a helyzet abszurditását: Ruddock képén az egyik beavatási résztvevő egy 11:56 PM feliratú táblát tart a magasba. Vagyis Trump beiktatásán szerinte még éjfél előtt pár perccel is hatalmas volt a tömeg, ergó minden idők legnagyobb tömege gyűlt össze.

Hogy mi a magyarázat arra, hogy éjfél előtt is nappali világosság volt? És hogy miként trükköztek Ruddock szerint Obamáék a saját avatásukon? Ez már derüljön ki a sorozatból.

Trump beiktatása

Koppel egyébként azok közé tartozik, akik nem különösebben sértődtek meg a Who is America? címmel futó sorozat készítőire, igaz, őt nem is tették annyira nevetségessé, mint pár más szereplőt. A Hollywood Reporter cikkében elolvashatjátok a készítők Koppelt becserkésző levelét is, ez pedig Ruddock előző epizódbeli interjúja Bernie Sanders demokrata politikussal:

‘Bernie Sanders Interview’ Ep. 1 Official Clip | Who Is America? | SHOWTIME

A comedy from Sacha Baron Cohen.All Episodes Available Now, only on SHOWTIME.#WhoIsAmerica Learn More About WHO IS AMERICA? https://s.sho.com/2JuGkPHSubscrib…

Fotó: HBO

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!