A kommentcunamit az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet július 11-ei facebookos üzenete indította el:

“12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!”

A félreérthető szöveg hatását erősítette, hogy volt olyan oldal, amely a bejegyzést mindjárt Kijárási tilalmat hirdettek Óbudán címmel tette közzé. A kommentek között egymással viaskodtak az önkényes szabályozáson felháborodott és a rendpárti hozzászólók, de néhányan már ekkor rávilágítottak, hogy helyi tiltás helyett valószínűleg csak egy szerencsétlen megfogalmazásról van szó.

Aztán másnap a megoldás is meglett:

“Ezúton kérünk elnézést a június 11-én megjelent poszt félreérthető megfogalmazása miatt. Túl egyszerűen fogalmaztunk meg egy számunkra is összetett problémát: egy felnőtt számára a gyermekek biztonsága a legfontosabb. Számunkra is a gyermekek biztonsága az első. Felügyeletünk jogszabályi kötelezettségéből eredendően is kiemelt figyelemmel kíséri a közterületen tartózkodó gyermekek biztonságát” – írta közterület-felügyelet.

Amit egy részletesebb bejegyzésükben ki is egészítettek azzal, hogy

“A 12 évesnél fiatalabb gyerekek általában nem elég érettek ahhoz, hogy hosszabb ideig egyedül maradjanak, de természetesen ezt gyermeke válogatja. Ez az életkor persze csak egy ajánlás a szülők felé, hiszen minden szülő egyéni felelőssége eldönteni, hogyan és mennyire engedi önállósodni gyermekét. (…) Mindezeket figyelembe véve a nyári szünet teljes időtartama alatt a közterület-felügyelet emelt létszámban teljesít szolgálatot és fokozottan ellenőrzi azokat a csoportképző helyeket, ahol a kiskorú gyerekek nagyobb számban megjelennek.”

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!