“Paksiak figyelem!! Sajnos mar pakson is megjelentek fekete furgonnal amivel szedik a gyerekeket!! Hugomek lefotoztak az autot,jelentik az iskolabol a rendorok fele!! Fenyves utca kornyeken lattak oket mar nem egyszer!!! Nagyon figyeljetek a gyerkocokre es ha latjatok oket azonnal jelentsetek!!:/” – jelent meg egy felhívás április 25-én a Facebookon, amit aztán több százan megosztottak – bár a kommentek között már a közzétevő sem volt annyira biztos az állítása igazságtartalmában:

“Jezus lehet jobb lett volna ha nem irok ki semmit mert ha meg nem igaz szarul fogom erezni magam hogy igy megijesztettem mindenkit! Csak gondoltam jobb ha tudnak a szulok errol es tudnak beszelni a gyerkocokkel!”

A felhívással kapcsolatban megkerestem a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptam, hogy a rendőrség helyi szerveinél a mai napig nem indult büntető eljárás olyan ügyben, mely szerint akár Pakson, akár más Tolna megyei településen “furgonnal szedik a gyerekeket”. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén sem bejelentés, sem feljelentés nem volt hasonló jellegű cselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Időközben a fent idézett felhívást is törölte szerzője a Facebookon.

Egy másik cikkben korábban összegyűjtöttem, mik a hasonló szóbeszédek tanulságai, ebben a bejegyzésben pedig arra hoztam példákat, hogy folyamatos rettegésben élni kitalált vagy felfújt veszélyforrások miatt nemcsak energiapocsékolás, hanem esetenként káros is lehet.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!