2016 elején valaki műanyagdarabot talált a csokijában, ami után a Mars, a Snickers és a Milky Way szeletekből világszerte hatalmas adagot hívott vissza a gyártó. Az akkori visszahívás egyik következményét örökítette meg 2016 márciusában a Euronews Gázában, ahol több tonna csokit semmisítettek meg a kamerák előtt.

Gaza destroys thousands of Snickers bars after mass recall

Authorities in Gaza say they have destroyed 15 tonnes of chocolate in response to last month’s mass recall by the manufacturer. Inspectors from the economy ministry oversaw the burning of thousands of bars of Snickers in the south of the Gaza Strip.

2018 márciusában valaki fogta ezt a videót, és annak alátámasztásaként posztolta a Facebookon és a YouTube-on, hogy a csoki rákkeltő, ezért világszerte megsemmisítik a készleteket.

A hamis állítást tartalmazó bejegyzést több tízezren megosztották a közösségi oldalon, annak ellenére, hogy a közzétevő még azzal sem vesződött, hogy eltüntesse a videoriport alól az eredeti hangot, amiből kiderül megsemmisítés valódi oka.

A bejegyzést hamarosan mások is átvették, sőt elkezdett egy olyan összeesküvés-elmélet is keringeni, hogy a mainstream sajtó a gyártó érdekeinek védelmében nem ad hírt a dologról.

Szóval ha találkozol az állítással a Facebookon, ne terjeszd tovább!

(via)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!