Adj választ mindegyik kérdésre, majd nyomd meg a lap alján lévő Beküldöm gombot. Ezek után láthatod teljesítményedet, és az elrontott válaszok magyarázatát. Eredményeidet meg is oszthatod.

Results

#1. Valódi-e az alábbi, panda formájú napelemparkot ábrázoló fotó?

NEM. Kínában valóban épült egy panda formájú napelemtelep, de az erről a sajtóban keringetett fotó csupán egy előzetes látványterv volt.

#2. Texasban tényleg órákra beszorult egy ATM-hez csatlakozó helyiségbe egy férfi, aki végül cetlik révén kért segítséget?

IGEN. Az eset Corpus Christiben történt egy munkatárssal, aki véletlenül bezárta magát az ATM-be. Mivel telefon sem volt nála, cetlik segítségével kért segítséget a pénzt felvevőktől.

#3. A lengyel first lady tényleg megtagadta a kézfogást Trumppal?

NEM. Bár egy rövidre vágott videó valóban ezt sugallta, Agata Kornhauser-Duda nem bojkottálta Trump kézfogását. Férje árnyékában már korábban elindult az amerikai first lady felé, hogy kezet fogjon vele, így talán nem is látta az amerikai elnök kicsit sietve felé nyújtott kezét. Miután azonban a protokoll szerint üdvözölte Melania Trumpot, Donald Trumppal is kezet fogott.

#4. Egy középkorú brit pár tényleg összeütközött és elterült a földön, miközben a Dirty Dancinget gyakorolták az esküvőjükre?

IGEN. A BBC szerint Sharon és Andy Price-t ütközés után kórházba szállították vizsgálatra.

#5. Valódi-e az alábbi fotó, amelyen Vlagyimir Putyint ülik körül a világ vezetői?

NEM. Az eredeti fotón egy üres széket ülnek körül a vezetők; Putyin csak Photoshop révén került oda.

#6. Tényleg a szökőkútba hajtott egy biztonság őrként dolgozó robot Washingtonban?

IGEN. Steve robot fekete dobozának megvizsgálása után arra jutottak, hogy a balesetet a helyszín egyenetlen felszíne és a robot rossz helyzetfelismerő készsége okozta.

#7. Tényleg az a képen látható fiú kívánsága, hogy felköszöntsék őt 11. születésnapján?

NEM. A fiú fotóját egyszerűen leloptak facebookos oldaláról, és azóta lájkvadászatra használják.

#8. Michael Phelps tényleg versenyt úszott egy cápával?

NEM. A Discovery Channel ugyan valóban ezzel harangozott be egy műsort, a cápa azonban csak odavetítve szerepelt a felvételeken. Ez persze már Phelps műsor előtti nyilatkozataiból is kiderült, a csatorna kommunikációja azonban tovább ködösített. Ennek megfelelően az úszó rajongói a műsor levetítése után be is rágtak, és elégedetlenségüknek a neten adtak hangot.

#9. Tényleg 27 kontaktlencsét találtak egy brit nő szemében?

IGEN. A nő 35 éven keresztül használt lencséket; a bent maradtakat végül műtéttel távolították el.

#10. Augusztus 4-én tényleg munkaszüneti nap lesz a hőség miatt?

NEM. A július végén felbukkant hírt magyar kamuoldalak terjesztik, főként a Facebookon, de munkaszüneti napról szó sincs, legfeljebb arról, hogy munkáltatóknak a nagy melegben gondoskodniuk kell a pihenőidő beiktatásáról.

Beküldöm

Ha belejöttél a nyomozásba és ikszelgetésbe, próbáld ki magad az előző havi kvízekkel is. Itt megtalálod az összes eddigit!

Fotó: Pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke