Úgy látszik, a politikusok kézfogásainál ma nincs fontosabb dolog a diplomáciában, és a múlt heti ölelős eset után a sajtó szállítja is a következő úgynevezett minibotrányt: a lengyel first lady megtagadta a kézfogást az Egyesült Államok elnökével! Az esetről készült kisvideónak még a Newsweek is bedőlt, és erről szóló cikkét később korrigálnia kellett.

A teljes videóból azonban jól látszik: Agata Kornhauser-Duda egyáltalán nem bojkottálta Trump kézfogását. Férje árnyékában már korábban elindult az amerikai first lady felé, hogy kezet fogjon vele, így talán nem is látta az amerikai elnök felé nyújtott kezét.

Donald Trump in handshake trouble… again – BBC News

Donald Trump’s handshake is in the spotlight again after being inadvertently snubbed by the Polish president’s wife.Agata Kornhauser-Duda chose to greet Mela…

De ha látta is, akkor sem történt más, mint a protokoll követése, amelyről legfeljebb Trump nem sokat tudott, vagy egyszerűen csak nem érdekelte, ezért már azelőtt odanyújtotta a kezét a lengyel first lady felé, hogy az odaért volna saját feleségéhez. Miután Agata Kornhauser-Duda üdvözölte Melania Trumpot, azonnal Donald Trump felé fordult, és vele is kezet fogott.

Szóval itt felesleges a hírhedt Macron-féle leforduláshoz hasonló tudatosságot sejteni, főleg annak fényében, amit Lengyelország megtett az odalátogató amerikai elnök jókedvének fenntartásáért, és azután a sok szép és jó után, amiket Trump mondott és ígért lengyelországi látogatása során.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!