Donald Trump berántós kézfogásáról sokat és sokféle megközelítésből írtak már. Amerikai elnökké választása után a világ kíváncsian figyelte, politikai riválisai miként kezelik majd a helyzetet.

Trump’s awkward handshakes with world leaders

Check out President Donald Trump’s weird handshakes. CNN’s Jeanne Moos shows us the Presidential “grab and yank.”

Trumphoz hasonlóan az indiai kormányfő, Narendra Modi is híres erős kézfogásáról, így aztán kettejük találkozója újabb nagy küzdelmet ígért. Amit amerikai lapok beszámolója szerint az indiai vezető egy öleléssel került ki.

Modi, Trump Hug After Joint Statement

Both leaders shared a hug after the joint statement at Rose Garden, White House. NDTV is one of the leaders in the production and broadcasting of un-biased and comprehensive news and entertainment programmes in India and abroad. NDTV delivers reliable information across all platforms: TV, Internet and Mobile.

Hogy ez mennyire volt tudatos védekezési praktika Trump hírhedt kézfogása ellen, és mennyire volt váratlan, azt a Snopes teszi rendbe. Cikkükből ugyanis kiderül: Moditól egyáltalán nem távoli ez a fajta kézfogás-átölelés kombó. Pont így fogadta például Barack Obama akkori amerikai elnököt is 2015 januárjában (a videón 3 perctől látható), és azóta és előtte is sok-sok más politikust:

PM Modi greets Obama with hug

US President Barack Obama landed in New Delhi on Sunday for the start of a three-day visit to India, receiving a hug from Prime Minister Narendra Modi as he disembarked from Air Force One. In a departure from protocol, Mr Modi drove to the airport to greet the President and his wife, Michelle.

Modi ugyanis egy ölelkezős politikus (aminek nyilván szintén megvan a maga szimbolikája), így semmi váratlan vagy személyre szabott nem volt Trump előli “kitérésében” – de a trudeaui erőlködés és a macroni satuzás után pont beillett a sorba.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!