Azt kell mondanom, hogy nagyon sok módja van annak, hogy megfigyelhessük egymást. Volt múlt héten egy cikk arról, hogy miként figyelhetünk meg valakit a telefonján át… a tévéjén át, és még rengeteg módon. Például a mikrohullámú sütők is működtethetők kameraként, satöbbi” – idézi a hvg.hu Kellyanne Conway amerikai elnöki főtanácsadót.

Aztán Engadgetet, amelynek szerzője azt írja: egy megfigyeléshez felhasználható kamerarendszerhez nem ártana legalább egy kamera, benne lencsék és egy képérzékelő, valamint egy processzor – de ezek közül egyik sincs a mikrókban.

A hvg.hu szerint a Wired vette annyira komolyan az elméletet, hogy megkérdezett egy mikrohullámú képalkotásra és radartechnológiára szakosodott kutatót. Ő is mindent megpróbált annak érdekében, hogy értelmet vigyen Conway teóriájába, de neki sem sikerült.

Ahogy az Index szerzője írja: ilyen tartalmak mellett idén már nem lesz helyük az április elsejei tréfáknak – vagy ha mégis, nem fogjuk őket észrevenni a teljesen komolynak szánt hírek mellett.

Update | Az internet válasza Conway valóságteremtő szavaira:

Someone has been photoshopping one of my photos. For the record, it wasn't me.

Pete Souza (@petesouza) által megosztott bejegyzés,

Fotó: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!