Minden terroristát udvariasan figyelmeztetünk, hogy EZ ITT LONDON, és bármit tesztek velünk, mi tovább teázgatunk, és vidáman folytatjuk. Köszönjük” – ezt írta állítólag egy metróállomás üzemeltetője a tegnapi londoni merénylet után arra a táblára, amely normális esetben az utasok tájékoztatására szolgál.

A szöveget a brit miniszterelnöknek is felolvasták, aki azt egy csodálatos üzenetnek nevezte, olyannak, amely egyetlen mondatba sűrít minden aznapi nyilatkozatot.

Aztán kiderült: a kép nem valós, vagyis nem egy állomásüzemeltető üzenetének fotója, hanem egy online képgenerátorral készített üzenet.

Persze voltak valós metrós reagálások is a tegnapi merényletre, de valahogy ez a kamu kép lett a legnépszerűbb mind közül.

A képgenerátort egyébként a Guardian szerint egy yorkshire-i fejlesztő hozta létre. 2015-ben a londoni metró üzemeltetője ügyvédje útján a szolgáltatás felfüggesztését kérte, miután azt gyakran használták rasszista üzenetek közvetítésére. A levétel után nem sokkal a képgenerátort tükrözték, és a szolgáltatás azóta is üzemel.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!