A történet a @SoLikeARose nevű Twitter-felhasználó tweetje nyomán terjedt el a médiában, rajta kívül állítólag senki nem vette észre, hogy hard-core pornó ment a hírcsatornán. Márpedig ez – tekintve hogy az eset éjjel 11 környékén történt, és a twitteres beszámoló szerint 30 percen át tartott – eléggé valószínűtlenné teszi a sztorit – mutattak rá az esetet megkérdőjelező oldalak.

De azért elég sokan megírták a sztorit, így amikor az CNN-t először megkeresték az ügyben, a csatorna – látva a netes felháborodást – zavarában az RCN helyi kábelszolgáltatóra mutogatott, és vizsgálatot kért, mintegy hitelesítve ezzel az egy tweetből származó információt.

Az RNC megpróbálta elérni az állítást elterjesztő twitterezőt, átnézte az este ügyfélszolgálati hívásainak naplóját, és végül arra jutott: más nem jelentkezett hasonló panasszal. Végül mind a kábelszolgáltató, mint a CNN arról adott ki közleményt, hogy nincs bizonyíték az adás megzavarására.

A jelentést tevő twitterező azóta titkosította profilját. A BuzzFeed azonban elérte őt, és a Rose néven bemutatott felhasználó esküdözött: nem ő találta ki a sztorit, amit további screenshotokkal próbált bizonyítani az oldalnak.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke