A levélben a Monty Python sztárja arról értesíti a világot, hogy Nagy-Britannia – Utah állam kivételével – visszaállítja a monarchiát az Egyesült Államokban, amiért az amerikaiak nem tudtak normális elnököt választani. Betiltja emellett többek között az amerikai focit és a baseballt, az amerikai angolt és a vacak amerikai kocsikat, valamint a zöldséghámozónál veszélyesebb fegyvereket.

A Snopes szerint azonban a szöveget nem John Cleese írta, a szatirikus írás különféle verziói már régóta keringenek a neten. Az első változat a 2000-es, szintén kiélezett amerikai választás után jelent meg, elindítójaként pedig a legendavadász oldal a brit Alan Baxtert nevezi meg. Az ő változata még rövidebb volt: mindössze négy pont szerepelt benne, ami aztán a netes fórumokban gyorsan 10, majd 13 pontosra hízott, és mire az első újságokba került, a pontok száma már elérte a 15-öt.

John Cleese nevét a 2004-es amerikai választás után kapcsolták a szöveghez, amelynek különféle változatait megtaláljátok a Snopeson. Nagyon, nagyon sok ember keze formálta a brit humor e darabjának különböző verziót, de John Cleese egyike azoknak, akik nem nyúltak bele – írja szatirikusan a legendavadász oldal.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!