A sztori 2016. november 24-én bukkant fel Sarah Kendzior újságírónő Twitter-feedjén, majd utána a sajtóban is gyorsan elterjedt. Ivanka Trump a beszámolók szerint arra válaszul mondta apjáról a címben szereplő mondatot, hogy Donald Trump egy műsorban arról beszélt: ha Ivanka nem a lánya lenne, randizna vele.

Kendzior állítólag a Chicago Tribune oldalán találta az idézetet, és a lap 2006 augusztusában valóban publikálta is a mondatot.

A Snopes azonban, miután jobban utánajárt a sztorinak, azt találta: az idézet szerepelt már a Shreveport Times egy 2006 márciusi számának News For Dumb Guys rovatában is – de ott még Conan O’Brien komikusnak tulajdonítva.

A Snopesnak még nem sikerült megtalálnia a showman kérdéses monológját, de szerintük egyértelmű, hogy nem Ivanka Trump mondta a neki tulajdonított mondatot. Érzek egy kis rést az érvelésben, úgyhogy inkább maradjunk annyiban: a komikus nevének bevonódásával megvan rá az esély, hogy az Ivankának tulajdonított mondatot O’Brien tette hozzá a sztorihoz, amit többek között az is alátámaszt, hogy az esetet bemutató videóban Ivanka semmi ilyesmit nem mond apjáról.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez! Tudj meg többet itt!