A sztori 2016. november 24-én bukkant fel Sarah Kendzior újságírónő Twitter-feedjén, majd utána a sajtóban is gyorsan elterjedt. Ivanka Trump a beszámolók szerint arra válaszul mondta apjáról a címben szereplő mondatot, hogy Donald Trump egy műsorban arról beszélt: ha Ivanka nem a lánya lenne, randizna vele.

Donald Trump Nearly Casually Remarks About Incest with daughter Ivanka

Donald Trump appears on the March 6, 2006 episode of The View and very nearly casually marks remark about incest with daughter Ivanka.Subscribe to Fusion: ht…

Kendzior állítólag a Chicago Tribune oldalán találta az idézetet, és a lap 2006 augusztusában valóban publikálta is a mondatot.

A Snopes azonban, miután jobban utánajárt a sztorinak, azt találta: az idézet szerepelt már a Shreveport Times egy 2006 márciusi számának News For Dumb Guys rovatában is – de ott még Conan O’Brien komikusnak tulajdonítva.

A Snopesnak még nem sikerült megtalálnia a showman kérdéses monológját, de szerintük egyértelmű, hogy nem Ivanka Trump mondta a neki tulajdonított mondatot. Érzek egy kis rést az érvelésben, úgyhogy inkább maradjunk annyiban: a komikus nevének bevonódásával megvan rá az esély, hogy az Ivankának tulajdonított mondatot O’Brien tette hozzá a sztorihoz, amit többek között az is alátámaszt, hogy az esetet bemutató videóban Ivanka semmi ilyesmit nem mond apjáról.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!