A kérdést – miszerint a Simpson család valóban megjósolta-e Trump elnökségét – érdemes kétfelé bontani.

Azok a rajzok, amelyek Trumpot elnökként ábrázolják a rajzfilmsorozatban, és amelyeket valós életből vett fényképekhez hasonlítva terjesztenek a neten, nem 2000-ből származnak, hanem az alábbi, 2015-ös minivideóból – nem sokkal azutánról tehát, hogy Donald Trump bejelentette, indul a republikánus elnökjelölti posztért.

Trumptastic Voyage | Season 25 | THE SIMPSONS

A close encounter with Donald Trump’s hairpiece sends Homer on an extraordinary journey.Subscribe now for more The Simpsons clips: http://fox.tv/SubscribeAni…

Másrészről azonban a Simpson család valóban viccelődött már 2000-ben is Donald Trump elnökségével a Bart to the Future című epizódban. Ebben Bart megtudja, hogy 2030-ban a család legokosabb tagját, Lisát megválasztják az Egyesült Államok első nem meleg női elnökévé. Méghozzá Donald Trump után, akitől hatalmas pénzügyi káoszt örököl.

Lisa Simpson calls Donald Trump Presidency, Increased Debt

Kind of funny Simpsons episode where Lisa Simpson calls the Donald Trump Presidency, Increased Debt

Erről a sorozat készítője egy 2016 márciusi interjúban annyit mondott: Trump elnöksége már 2000-ben logikus utolsó állomásnak tűnt a mélypont elérése előtt. Ennek ellenére – egy májusi cikkben – még arról beszélt, nem tartja valószínűnek, hogy jóslatuk beválna.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!