A beszámolók szerint a férj egy dubaji strandon szembesült először a valósággal, amikor a víz lemosta az asszony sminkjét. Mint kiderült, a nő hathónapos kapcsolatuk alatt végig műszempillákat viselt, és több olyan plasztikai beavatkozáson is átesett, amelyekről nem beszélt. A magát becsapva érző férfi ezután állítólag gyorsan el is vált tőle.

A Snopes beszámolója szerint egy hasonló sztorit 2015 augusztusában már eladtak egyszer a bulvárlapok, csak akkor még algériai történetként. Annak az esetnek állítólag nem válás, hanem per lett a vége, és még csak strandolás sem volt, hanem az első közösen töltött éjszaka utáni felébredés hozta meg a férj számára a sokkot. Erről a sztoriról aztán később kiderült, hogy egy francia nyelvű kamuhíroldal találta ki.

Terjedt hasonló plasztikai műtétes feleségről is

Egy másik hasonló, az Urbanlegends.hu-n szintén megénekelt történet szerint egy kínai férfi azért perelte be feleségét, amiért az eltitkolta, hogy szépségét plasztikai műtéteknek köszönheti. A megvezetett férjet a hírek szerint kislánya ébresztette rá a valóságra. Ez a sztori azonban nem más, mint egy visszatérő városi legenda, amelynek 2013-as felbukkanásában az újdonságot az jelentette, hogy fotókkal is illusztrálták.

A felvételről viszont később kiderült, hogy egy plasztikai sebészeti klinika népszerűsítésére készült reklámfotó volt. Az eset után a képen látható modell azt állította: az interneten önálló életre kelt fotó tönkretette karrierjét és életét, ezért több mint 100 ezer fontos kártérítést követelt a képet közreadó reklámügynökségtől.

A nyitókép illusztráció, a Pexels.com stockfotója.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!