Több oldalon is arról számoltak be az alábbi tweetre hivatkozva (amely egyébként ezt nem is állítja, legfeljebb sugallja), hogy a 2016-os oroszországi parlamenti választásokon így csalnak:

A First Draft News azonban figyelmeztet: a videó már 2012 óta fent van a neten.

Ami a mostani választást illeti: az MTI vasárnap délutáni tudósítása szerint a választási bizottsághoz több bejelentés is érkezett a hétvége folyamán.

A Jabloko liberális ellenzéki párt elnöke például a TASZSZ hírügynökségnek kijelentette, hogy a pártjához eddig 251 bejelentés futott be a szavazással kapcsolatos lehetséges törvénysértésekről. Állítása szerint Moszkvában és más körzetekben autóbusszal és gépkocsival utaztatják a választókat egyik körzetből másikba. Mint mondta, olyan panasz is érkezett, hogy a szavazóhelyiségekben akadályozzák a megfigyelők tevékenységét.

Ilja Sablinszkij, az elnök mellé rendelt emberi jogi tanács megfigyelőinek koordinátora az Interfax hírügynökségnek arról számolt be, hogy nő a bejelentések száma. Egyebek között olyan panasz is érkezett, hogy az egyik választóhelyiségben az ottani névjegyzékben nem szereplő katonák hosszú sora jelentkezett be voksolni, egy másikban pedig lefüggönyözött szavazófülke helyett egy asztalon kellett kitölteni a szavazólapokat.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!