Az eset a Times of India beszámolója alapján járta be a világot. Eszerint a 65 éves férfi a film megnézése után előbb mellkasi fájdalmakra panaszkodott, majd elájult. Gyorsan a közeli kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Miután az elhunytat boncolásra egy másik kórházba küldték, az őt kísérő személlyel együtt nyoma veszett – ennyi a történet, amit természetesen gyorsan felkaptak az interneten, mindenféle paranormális magyarázat kíséretében.

Azóta több tucat angol nyelvű cikk született a témában, egy részük sejtelmesen, más részük visszafogottabban fogalmazva adott hírt az esetről. Majdnem mindegyik hírforrás megemlítette annak a videónak a történetét is, amely állítólag egy Conjuring 2 nézése alatt megszállt nőt ábrázolt, de amelyről azóta kiderítették, hogy 2013-ban készült.

Mivel az angol nyelvű sajtóban a Times of India cikkének fordulatain kívül mást nem találtam, az esetnek utánanéztem más indiai lapokban is. Kiderült: senki nem tálalta olyan hatásosan és sokat sejtetően a történetet, mint a Times Of India, igaz, nem is az ő jelentésüket vette át a fél világ. Sokkal több konkrétum ezekből a cikkekből sem derül ki, de azért kiviláglik egyfajta magyarázatféle azon a verzión túl is, hogy “Sokkoló! A két férfi szőrén szálán eltűnt a horrorfilm megnézése után”.

Az Indian Express és a Hindustan Times például nem is említ eltűnést, sőt azt írják, hogy a család elszállította a holttestet a végső tisztesség megadásához. A The Hindu arról számol be, hogy az elhunytat a vele lévő férfi bepakolta egy riksába, és hazaszállította. Az NDTV beszámolója szerint az elhunyt kísérőjét valóban megkérték arra, hogy a holttestet vigye át egy másik kórházba, de ő valószínűleg inkább hazavitte – ennek állítólag a rendőrség is utánanéz majd.

A New Indian Express cikke szerint a duó állítólag részegen ült be a filmre, és az elhunyt társa azután lépett le a kórházból a holttesttel, miután – a rendőrségi eljárás elősegítése érdekében – arra kérték, vigye át barátját boncolásra egy másik kórházba. Ő ezt nem tette meg, és a holttesttel együtt eltűnt. E jelentés szerint a rendőrség az esetet bejelentés hiányában nem vizsgálja.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!