A történetet a Facebookon adta elő egy Tom Bradbury nevű férfi, bejegyzésével 20 óra alatt 18 ezer megosztást generálva. Állítása szerint épp Newport és Cwmbran között utazott egy buszon, amikor arra lett figyelmes, hogy egy fehér férfi beszól egy nikábot viselő, és számára érthetetlen nyelven beszélő nőnek. “Ha Nagy-Britanniában vagy, beszélj angolul” – mondta, amire megszólított nő helyett egy idős hölgy válaszolt: “Ő Walesben van. És walesi nyelven beszél.”

A sztori gyorsan terjedt az interneten, és rövidesen különböző lapokban is megjelent – még a BBC-ig is eljutott. A Mirror a bejegyzés 26 éves közzétevőjét is utolérte, aki tagadta, hogy – miként arra egyik kommentelője rámutatott – ő találta volna ki a sztorit. Elmondása szerint az, hogy máshol is mesélnek hasonló történeteket, csak jelenlegi világunkra reflektál.

Merthogy mesélik máshol is

2013-ban például Amerikában terjedt egy hasonló párbeszéd. Annak főszereplője egy áruházi sorban ismeretlen nyelven mobiltelefonáló nő volt, akibe egy mögötte álló “kaukázusi” férfi kötött bele azzal, hogy Amerikában angolul kellene beszélnie. Ha pedig “mexikóiul” akar beszélni, menjen vissza Mexikóba – ajánlotta a férfi. Erre jött a válasz: “Uram, én navahó indián nyelven beszéltem. Ha angolul akar beszélni, menjen vissza Angliába”.

Ha esetleg ismertek ti is hasonló történeteket, a hozzászólások között meséljétek el.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!