14:08

Újra itt, hogy folytassam a délelőtt megkezdett gyűjtést. Akkor egy kis eredettörténeti alapozás után szó esett többek között Hosszú Katinka kopaszra borotválásáról, a Google önjáró biciklijéről, lebutított okostelefonjáról és félresikerült gmailes húzásáról, a kukoricásított PornHubról, az AC Milan eladásáról, egy német oldal faxalapú gyorshírszolgáltatásáról és Snoop Dog YouTube-járól.

14:14

Jó dolog lehet stand-up comedys apuka gyerekének lenni. Reméljük, a gyerekek inkább voltak partnerek és nem áldozatok ebben a tréfában. A fotón állítólag azután láthatók, hogy rájöttek, mégsem iPadet kapnak április elsejére. A megvezetett kutyáról nem is beszélve.

 

14:30

A Broadchurch és a The Night Manager sorozatok sztárja, Olivia Coleman lesz a következő James Bond – írja a Daily Mail. Vagyis nem az első fekete 007-est, hanem az első női James Bondot ünnepelhetjük majd hamarosan. Olivia állítólag teljesen odavan az ötletért. Naná!

14:56

Április elseje az egyetlen nap az évben, amikor az emberek kritikusan kezelik a híreket, ahelyett, hogy rögtön elfogadnák őket igaznak – írja Oliver Emberton a Twitteren.

15:02

Az EU titkos terve szerint a közeljövőben valamennyi uniós tagállam zászlajába be kell majd építeni az EU-s csillagokat – írja a brit Express. Brüsszeli grafikusok állítólag már meg is csinálták a terveket:

eu_zaszlo

15:16

A New York Times is készített egy beharangozó összeállítást arról, mire és kikre érdemes április elsején figyelni. Külön pontban emelik ki Richard Branson Virgin-vezért, aki 1989 óta évről évre megvicceli valamivel a sajtót ezen a napon. Branson csínjainak a Quartz tavaly ilyenkor egy önálló gyűjtést is szentelt.

15:59

A OnePlus a mindent leejtő, mindenhol elcsúszó embereknek ígér hasznos termékeket április elseje alkalmából. A kínai gyártó mobiljainak csúszásgátló hátlapja akkora sikert aratott a közelmúltban, hogy oldalukon már iPhone-hoz való tokot is lehet kapni. Most ezt dobták fel április elseje alkalmából, három fiktív termék társaságában honlapjukra (fiktív, írom, mert mind cipőre, mind a bögrére, mind pedig a szappanra csak coming soont ír ki online boltjuk).

#GetSandstoned | We’re sandstoning everything

OnePlus Sandstone, as seen on the OnePlus One and OnePlus 2, has been lauded as ingenious, beautiful, and one-of-a-kind – and it’s a well-known fact that Benjamin Franklin wished he had thought of it first. So, we decided to sandstone all the things.

16:06

A Gizmodót is megvezették a holdkőzetből készült órával operáló korai áprilisi tréfával. Azóta frissítették cikküket.

hold_ora

16:16

Hét ugyanolyan színű, nyakban dedikált pólót és egy farmernadrágot kínál a H&M és Mark Zuckerberg közös áprilisi elsejei akciója, utalva a Facebook-vezérének monoton öltözködési stílusára.

H&M és Mark Zuckerberg közös áprilisi elsejei akciója

16:46

Azt írja az Independent, hogy a Google félresikerült gmailes reggeli poénja emberek állásaiba került. Mondjuk, cikkük e része nem valami szilárd állításokon alapul: valakik kiírták ide meg oda, hogy AMIATT a gomb miatt kirúgták őket, az Independent pedig megírta.

17:24

A Duolingo párnája azt ígéri, hogy akár egy éjszaka alatt megtanulhatunk egy nyelvet. Kínálatukban spanyol, francia, olasz és japán párnákat találhatunk, bár utóbbit csak 2039-re ígérik. Bármelyik gombra is kattintunk a kínálatban, a Duolingo főoldala jön fel. Sokat nem dolgoztak ezen az áprilisi tréfán, de talán nem is rúgnak ki senkit miatta.

17:40

Na jó, ennyi volt a válogatás mára. Tavalyról több jóra emlékeztem, de lehet, jövőre ugyanezt fogom mondani az idei termésről. Most már csak akkor szúrok ide újakat, ha valami zseniálisat találok. Köszi a figyelmet!

Címlapfotó: fortepan.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!