A Big Macet az olvadt réz sem pusztítja el – próbálták a héten egy videóba belemagyarázni. Ezzel szemben a Meki videóban látható szendvicse – az ígéretek ellenére – nagyon is elpusztul, másrészt az abban néhány másodperc erejéig megfigyelhető jelenség – a Leidenfrost-effektus – gyakorlatilag bármely más hamburgernél megmutatkozna. A gyorséttermek általában nem az egészséges táplálkozás templomai, és a hamburgerek mértéktelen fogyasztása sem ajánlott, de a szóban forgó videó nem bizonyítja, hogy a Meki szendvicsei lebonthatatlan anyagokból készülnek.

Merkel fiatalkorában skinheadekkel lógott – próbálta egy német nyelvű, kamu Anonymous-csoport exkluzívnak mondott fényképekkel bizonyítani, hogy a “köpönyegforgató” Angela Merkel német kancellár fiatalkorában bőrfejűekkel barátkozott. A képek ugyan valósak, a hozzájuk fűzött magyarázat azonban kitaláció. A fotókon valóban a fiatal Angela Merkel látható bőrfejűek körében, de nem mint azok “babája”, ahogy a terjesztők sugallják, hanem mint a német kormány ifjúsági és nőügyi minisztere egy munkalátogatás során.

merkel_skinhead

120 centis patkányt találtak Londonban – ment körbe a fotóval illusztrált hír a világon. A cikkekben patkányszörnyként emlegetett állat állítólag akkora volt, mint egy négyéves gyerek. Ez azonban erős túlzás, a fotót publikáló férfi ugyanis horgászokat meghazudtoló ügyességgel nyújtja az állatot a kamera felé, megteremtve ezzel a kívánt optikai illúziót. Egy számítás szerint a patkány legfeljebb 60 centis lehetett.

 

Eltűnt egy nő egy dán tévéinterjú alatt – szúrtak ki a héten egy érdekes jelenetet internetezők. Persze a megoldás is gyorsan meglett: Trine Nielsen kézilabdázónő természtesen nem szívódott fel nyomtalanul, hanem egyszerűen csak kisétált a csomagot toló nő árnyékában – saját bevallása szerint azért, mert észrevette, hogy bekerült nyilatkozó edzője hátterébe.

Droggal kezelt bankkártyával próbáltak egy nőt megmérgezni – terjedt a héten tajvani közösségi oldalakon. A körlevél szerint a kártyát egy Burundanga nevű szerbe márthatta a támadó, és egy benzinkúton adta át mit sem sejtő női áldozatának, aki autójában nem sokkal később rosszul lett. A helyi bűnüldöző hatóságok azonban tagadták az értesülést, megemlítve, hogy egy hasonló – szintén alaptalan – rémisztgetés 2008-ban már Amerikában is terjedt.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke