Elképesztően bizarr videó kezdett el terjedni az interneten, egy prostituáltról, akinek nyugdíjas kliense szívrohamban meghalt szex közben. Az ijedtségtől annyira begörcsöltek az izmok a nő vaginájában, hogy összeragadt a holttesttel” – számolt be az esetről idehaza a 24.hu.

A LiveLeak-en közzétett felvételen  az látható, amint a holttestet egy kék takaró alatt viszik el a helyszínről. De ha jobban megnézzük, van ott még valaki, aki a holttesten fekszik” – adja hozzá a Borsonline.

A Blikk anyagából az derül ki, hogy “a kórházban nyilatkozott egy orvos, tőle került ki a történet, és tudta meg a Daily Mail, hogy tényleg egy nő volt a takaró alatt“.

A Velvet már kétségeinek is hangot adott (“a történet pontos körvonalai igen homályosak“), de aztán annyiban hagyták (“Ide több szó talán felesleges is“).

A Snopes viszont – szokásához híven – már sokkal szkeptikusabb, és sorolja is meglátásait:

– A néhány másodperces videóban valóban látható egy letakart férfi, és mintha lenne is rajta valaki, aki – ha valóban személyről van szó, és nem egy nagyobb kabátról – akár egy aggódó vagy gyászoló feleség is lehet, aki nem akarja elengedni férjét.

– Az sem egyértelmű, hogy a videón látható férfi valóban halott-e. Ha az lenne, akkor talán nem hagyták volna letakaratlanul a fejét.

– A penis captivus néven ismert jelenség egyébként létezik, ám különösen ritka, ráadásul a BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint általában csupán pár másodpercig tart. Bizarr jellegének köszönhetően a médiában többször előjön valós történetként, mint ahányszor valóban erről lenne szó.

– Ráadásként pedig ott van a hírt eredetileg közlő Daily Mail vonzalma a fantasztikusan hangzó, ám kitalált kínai történetek iránt, mint amilyen például az itt is elemzett, beperelt plasztikázott anya története volt.

A fentiek alapján a Snopes a Valószínűleg hamis címkét nyomta a sztorira. Nem azt mondom, hogy ezek a tőlük megszokott szilárd ellenbizonyítékok lennének, de az eredeti bulvárforrásokkal ez a néhány meglátás is pariba állítható.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!