A múlt hétvégi amerikai hóvihar után csak a nők mentek be a szenátus ülésére – írta meg a Washington Post. Bár a nők tényleg többségben voltak a teremben, az eset médiatálalása kicsit félrevezető volt. Egészen pontosan ez történt: a 100 tagú szenátus 80 férfi szenátora közül senki nem ment be, és a 20 női szenátor közül is csak ketten. A teremben a nők többségben voltak, de azért férfiakat is lehetett látni.

Mobiladatai leplezték le az állítólag megerőszakolt berlini lányt. A 13 éves orosz-német lány – akinek ügyében még diplomáciai adok-kapok is kialakult Oroszország és Németország között – azt állította, hogy 30 órán keresztül erőszakolta őt több bevándorló. Hosszú hallgatás után a rendőrség végül elárulta, hogy a lány valójában egy barátjánál volt. Erre a 13 éves lány mobiladatainak elemzése révén jöttek rá, és a lakásban meg is találták holmijait, sőt a házigazda is beismerően nyilatkozott. A rendőrség nem talált szexuális bűncselekményre utaló jeleket. A lány állítólag azután rejtőzött el a fiúnál, hogy iskolája bekérette szüleit a vele kapcsolatos gondok miatt.

94 éves korában a héten tényleg meghalt a színész Abe Vigoda, akinek a nyolcvanas évek óta folyamatosan terjesztették a halálhírét. Először 1982-ben, a People magazin adott hírt tévesen a színész elhunytáról, később ebből versenyt csináltak a tengerentúlon, úgyhogy egy idő után egy külön e célra készített honlapon lehetett tájékozódni, Vigoda él-e még – számolt be az esetről az Index.

Meghalt egy kimerült szír menekült Németországban – legalábbis ezt terjesztette egy berlini önkéntes a Facebookon. Posztjára gyorsan ráugrott a média is, aminek hatására a sztori a hatóságok figyelmét is felkeltette. Rendőrségi kihallgatása során aztán az önkéntes elismerte: az egész történetet csak kitalálta.

Két tucat sertést loptak el radikális vegetáriánusok Mezőgecsében – adta hírül szombaton a Kárpátinfo. A sertéstolvajok állítólag azt akarták elérni, hogy betiltsák a helyi böllérfesztivált, és azzal fenyegetőztek: óránként lelőnek egy disznót. A Kárpáthír szerint azonban csak egy kamuhírt vett át a Kárpátinfo.

Az eritreai hatóságok állítólag börtönbüntetéssel fenyegették meg az egyfeleséges férfiakat. A hír csak kitaláció volt, amit kenyai és nigériai kamuoldalak terjesztettek el. Az eritreai kormány azóta cáfolta is az értesülést a BBC-nek, a tájékoztatási miniszter pedig a Twitteren hüledezett amiatt, hogy milyen sokan átvették a sztorit. A BBC cikke szerint ráadásul nem is új hoaxról van szó: korábban terjedt már Irakkal kapcsolatban is.

eritrea_hoax

Egy 18 éves floridai fiú utolsó munkanapján állítólag lenyúlta az összes chicken nuggetset. Később bevallotta, hogy nem lépett ki, nem lopott – csak a sajtót akarta megviccelni. És hogy miért volt nála annyi csirke, amit a sztorija mellé csatolt fotón látni is lehetett? Állítólag a főnöke bízta meg, hogy – mivel kifogytak a készletből – ugorjon el egy másik étterembe alapanyagért.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke