Bevándorlók raboltak el és erőszakoltak 30 órán keresztül egy 13 éves berlini lányt – terjedt a héten magyarul is a hír. A berlini rendőrség szerint azonban az egész történetből csupán az eltűnés igaz: a lány azóta előkerült, és nyomozásukban arra jutottak, hogy se elrablásról, se erőszakról nincs szó. Ez persze nem csillapította le a közvéleményt, amely a kölni szilveszter óta amúgy is kevesebb bizalommal tekint az ügyben határozatlanul fellépő, fontos infókat visszatartó rendőrségre és az akkori esetről késve beszámoló mainstream médiára.

New York városa maszturbációs fülkéket telepít az utcákra – írták meg a lapok világszerte, miután egy utcai telefonfülkét kicsit átszabtak. A GuyFi névre keresztelt stresszlevezető állomás azonban csak a szexuális játékszereket gyártó Hot Octopuss PR-kampányának része volt. New York vezetése nem szórja meg maszturbációs fülkékkel a várost, ráadásul még ezt az egy állomást sem érdemes használatba venni, a városban ugyanis tilos a nyilvános maszturbáció. A hétre azért jutott egy hír arról is, mit tervez New York valójában a telefonfülkéivel.

Leslie Nielsen újra meghalt – legalábbis úgy osztották a halálhírét a közösségi oldalakon, mintha az nem egy 2010-es cikk lett volna. A BBC szerint általában azokkal a celebekkel esik meg az ilyesmi, akiknek a haláláról nem szólnak hetekig a lapok, mégis olyan sokan emlékeznek rájuk szeretettel, hogy évekkel később is képesek bepörgetni egy második hullámot. Magyarországon Dargay Attila és Komlós Juci halálhíre futott végig a neten másodjára is.

Az új személyi igazolvánnyal nem utazhatunk külföldre, hátlapján ugyanis ez olvasható: “Külföldre utazásra nem jogosít” – terjedt a neten a héten. Az állításhoz bizonyítékként egy képet is mellékeltek, amelyen az új útlevél hátulja volt látható. Valójában azonban csak arról van szó, hogy ezeken az útleveleken már azt is jelzik, ha gazdája nem utazhat külföldre. Tehát ez nem mindenkire vonatkozik, csak arra, aki nem utazhat külföldre. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának e-személyis oldala szerint ezekbe az országokba utazhatunk az állandó személyazonosító igazolvánnyal: Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Málta, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

e-szemelyi_terkep

A Micsoda nő! folytatásán gondolkodunk – adta hírül facebookos oldalán Richard Gere. Csakhogy nem a színész hivatalos szájtja, hanem egy rajongói oldal. Céluk pedig az önpromó volt: ezért is szabták a film folytatásának feltételéül az egymillió lájkot. Ráadásul még az ötlet sem volt eredeti: szeptemberben ugyanezt eljátszotta már egy kamu Julia Roberts oldal. Ettől függetlenül persze a folytatás még összejöhet.

!Figyelem! Az Uber rendszere már nem elérhető Magyarországon – ezzel a kicsit félreérthetőre hangolt üzenettel promózta magát az Uber a taxisok tiltakozása után. És bár a szöveg további részében megírták, hogy aggodalomra nincs ok, a szolgáltatás tovább működik, a fogásról beszámoló lapok hozzászólásait olvasva elég sok embernek nem ment át az üzenet – és égre-földre bizonygatták, hogy márpedig épp ők most rendeltek egy kocsit.

Kurva hideg lesz – mondta állítólag élő adásban a BBC időjósa, Carol Kirkwood riporteri kérdésre. De csak egy szatirikus oldal cikkében, nem a valóságban. A több mint százezer ember által megosztott cikk végül Kirkwoodhoz is eljutott, aki a Twitteren üzent az érdeklődőknek: természetesen nem mondta “azt”, de jót nevetett rajta. Arról, hogy “kurva nagy”, “soha nem múló, életfogytig tartó” hideg lesz, ő beszélt – de ő megtehette:

Hideg lesz kurva nagy

www.lifetilt.hu

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!