jubbal_razonVeerender Jubbal számára furcsán fejeződött be a múlt hét. Szelfijét, amelyen egy fürdőszobában pózol, kicsit megdolgozták: kezében tartott iPadjét Koránra cserélték, egy öngyilkosmerénylő-mellényt adtak rá, majd az egyik párizsi terrorista fotója képaláírással fellőtték az internetre.

Bár a férfit – vagy legalábbis vallási hovatartozását – turbánja azonosíthatta volna, sőt a fürdőkád szélére sután odaejtett műpénisz is gyanút kelthetett volna, elég sokan bemondásra elhitték a vádat. A dolgok azután fordultak rosszabbra, hogy egy spanyol lap a címlapján közölte a fotót, majd az olasz Sky TG24 tévécsatorna is közzétette a képet Twitter-feedjén. Majd még többen és többen.

A hoax elkövetőit nem sikerült minden kétséget kizáróan azonosítani, de Jubbal szerint a GamerGate nevű online csoport áll a lejáratás mögött, akikkel korábban késhegyre menő csatákat vívott a neten. Ráadásul még csak nem is ez lenne az első hasonló támadás a férfi ellen: korábban 9/11-es fotókkal árasztották el Jubbalt.

További hoaxok és rémhírek a párizsi merénylettel kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!