A több mint 4600 felhasználó által követett oldalról megtudhatjuk többek között, hogy “Paulo Coelho brazil író apai dédapja az 1848-49-es felkelés egyik tartalékosa volt, akit Nyúl Gézának hívtak, majd az aradi tanúk kivégzése hallatán úgy döntött, hogy disszidál“, vagy hogy Walt Disney – nem derül ki, mikor, talán még most is – “büszke arra, hogy a mi kiválasztott népünkhöz, a magyarhoz tartozhat“, és hogy “a bosszú gaz hordája élősködik kicsiny országukon most is“.

Pedig a Világ-panoráma hivatalos facebookos oldala augusztus 24-én arról adott hírt: “Szaniszló Ferenc kérése, hogy tudassuk Önökkel, ő maga NEM regisztráltatta magát a Facebookon. Már többször előfordult, hogy valaki, vagy valakik a világhálón Szaniszló Ferencnek, a Világ-panoráma című műsor szerkesztőjének adták ki magukat, és így történt ez most is.”

“Ezt én ugyan a műsorom iránti elismerésnek, bóknak, face-bóknak veszem, de akkor sem szabályos. (…) Facebookot illetően tehát facér vagyok, nincs Facebókom, minden más csalás, ámítás” – erősítette meg a műsorvezető később a Világ-panoráma című műsorban is.

Az Index megkereste az áloldal szerzőjét, akitől megtudták: az álszaniszló 90%-ra tippeli a követői között azoknak az arányát, akik tényleg elhiszik, amit mond, a maradék röhögni jár oda. Véleménye szerint gyakorlatilag “bármeddig lehet ezt fokozni, mindig lesz, aki elhiszi, mert úgy ragaszkodnak ehhez a fickóhoz, mint más a hitéhez”. “Azon gondolkodtam a minap, hogy ki kéne tenni majd egy nyilatkozatot, miszerint az igazi Szaniszló csak a Facebookon létezik, akit a tévében látnak, az egy hazug imposztor, akit a pénzügyi háttérhatalom irányít” – mesélt az Indexnek az ötleteiről.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!