Két rendőrt késeltek meg illegális bevándorlók Budapest XXII. kerületében – jelent meg a Nemzetarcvonal.net oldalon. Az Index megkereste az ügyben a rendőrséget, akiktől megtudták: semmi ilyesmi nem történt. Kedd délután Budafokon valóban fokozott volt a rendőri jelenlét, mert 48 külföldit állítottak elő, de nem támadtak meg rendőröket migránsok.

A kínai Nagy Falhoz hasonlította a mexikói-amerikai határzárat Michele Bachmann republikánus ex-elnökjelölt, rámutatva: a Falnak köszönhetően Kínát elkerülték a mexikóiak. Az ex-politikus bizarr mondataival ellátott fotó azonban csak vicc: augusztus 18-án került fel a Stop the World, The Teabaggers Want Off nevű szatirikus Facebook-oldalra.

Az Amazon még a légkondin is spórol, ehelyett inkább mentősöket alkalmaz meleg raktárházaiban, mert az olcsóbb – terjedt a neten. Lehet, hogy nem leányálom az online áruháznál dolgozni, de a légkondis helyzeten egy 2011-es botrány után épp javítottak.

Nostradamus a Magyarországot érintő bevándorlási hullámot is megjósolta – terjedt augusztus végén. A példának hozott strófa azonban modern feldolgozás, Szentmihályi Szabó Péter munkája. A Nostradamus Hungaricus Avagy jevendőlések Magyarországrúl című könyv 1996-os kiadásában a szerző művéről még úgy írt, hogy édesapja régi könyvei között találta, és valószínűleg egy 19. századi Nostradamus-hamisítvány lehet. Azoknak, akik a 20. századi konkrétumokat olvasva sem realizálták, hogy az alkotás jelenkori, Szentmihályi könyve 2000-es kiadásában üzent, elismerve szerzőségét.

Egy ártatlan ember kerül veszélybe az önjelölt netes nyomozóknak köszönhetően Thaiföldön. A bangkoki robbantással hírbe hozott ausztrál színész-modell a gyanúsítgatások után maga jelentkezett a rendőrségen. A 26 éves Sunny Burnst kihallgatták, de mivel hiteles alibit mutatott fel a robbantás időpontjára, és azt egy biztonsági kamera felvétele is igazolta, lakása átkutatása után elengedték.

Két év után újra terjed az a Putyinnak tulajdonított beszéd, amelyben az orosz elnök a bevándorlásról beszél. A Hoax-Slayer szerint nincs bizonyíték arra, hogy Putyin ilyesmit mondott volna – de hasonlót, finomabban azért többször is.

Fotó: Stiller Ákos

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!