Német bonctani szakértők szerint az elmúlt 20-30 évben eltemetett halottak nem bomlanak le többé – állítja egy cikk, amely szerint ennek három oka lehet. A harmadik feltételezéssel – miszerint a problémát az a rengeteg tartósítószer okozza, amellyel tele vannak ételeink – találkoztam már korábban is, úgyhogy újból utánanéztem a kérdésnek.

techno_viking

Így néz ki ma a Techno Viking – futott körbe a neten egy július 20-ai cikk, amelyből megtudhatjuk: az egykori utcai technoharcos-favágó körül nagyot fordult a világ, és ma biológus kutatóként dolgozik egy egyetemen. Jó sztori, ám a riport csak kitaláció – a szatirikus cikkekben utazó Waterford Whispers News anyaga. Az illusztrációként használt fotók a Shutterstock képadatbázisából származnak, ráadásul amin az egykori Techno Viking régi önmagát nézi egy mobilon (lásd fent), abban egy kis Photoshop-meló is van.

A sorozat befejező részében a legyőzhetetlen Rambo az ISIS-szel veszi fel a harcot – nyilatkozta állítólag maga Sylvester Stallone. Az ötödik Rambo-epizód valóban tervbe van véve, ám az ISIS-es szálat csak egy kamuoldal híresztelte el.

Ellopták a fotóit, és propaganda célokra használták arcát. Katerina Katsiami egy melegellenes online kampány apropóján találkozott saját arcával a neten. Rövid nyomozás után kiderítette: valaki ellopta fotóit, és kamu profilt hozott létre belőlük a Facebookon.

A Minyonokat egy náci korból származó gázmaszkos fotó inspirálta – terjedt el a Twitteren. Hogy mi inspirálta a rajzfilmkarakterek szerzőjét, nem tudom, a szóban forgó gázálarcos kép azonban egészen biztosan nem náci kísérleteket ábrázol – a fotó ugyanis 1908-ban készült.

naci_minyonok

Kamu Bloomberg-cikk dobta meg a Twitter árát. Az áloldal álcikke arról adott hírt, hogy a közösségi oldalt 31 milliárd dollárért felvásárolják. Az ügyben vizsgálat indult.

Merkel hasonmásával reklámozta magát egy leszbikus magazin – adta hírül az Index. Az egyik verzióban Merkel egy ablak előtt áll, majd mögé lép egy fiatal nő, átöleli és megcsókolja. Míg a másik spotban a kancellár egy ágyon ül, a mögötte fekvő nő pedig megcsókolja a hátát.

15 év múlva mini-jégkorszak köszönt ránk – bár e brutálmeleg héten valószínűleg többen is élvezettel olvasták a hírt, a globális felmelegedés elméletének ellentáborát erősítő kijelentés valójában csak egy túlspilázott, hatásvadász tálalása a valóságnak.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!