Börtönbüntetésre ítéltek egy esővizet gyűjtő férfit az Egyesült Államokban – állította egy cikk. Valóban volt ilyen eset az USA-ban, az ügy részleteinek megismerése után azonban jóval árnyaltabb kép bontakozik ki, mint első hallásra. Ha érdekel a sztori, ebben a bejegyzésben utánaolvashatsz.

A színész Dennis Quaid elvesztette a fejét egy forgatáson, és faszfejeket és lószart fröcskölt kollégáira – írták a lapok a hét közepén, és az őrjöngésről videó is készült. Amiről persze másnap kiderült, hogy kamu. De így sokkal jobb.

Hárommilliós bírságot szabott ki az adóhatóság egy idős nénire, aki rendszeresen a Nyugatinál árulja sütijeit – ez volt a hét leggyorsabban és legszélesebb körben terjedő kamusztorija. A több sebből vérző történet felrobbantotta a magyar internetet, és a zaj addig nem is ült el, amíg nem jelentkezett valaki, aki beszélt a nénivel.

Nyilvános bocsánatkérést várunk Habony Árpádtól! – kezdődik a Demokratikus Koalíció szombati közleménye, amelyet egy facebookos kommentnek szenteltek. Ebben állítólag Habony Árpád beszél a csepeli emberekről, akikkel összefüggésben “a szavazás helyett a kocsmába menetelt és az alkoholról való leszokást ajánlgatja”. A Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő által jegyzett közlemény apró szépséghibája, hogy az idézett Habony Facebook-oldal kamu.

Egy leégett bőrű lány visszautasítja a bőrre mérgező napolajat, egy férfi nem használ mikrohullámú sütőt, mert a fia is használja, és kiderült róla, hogy meleg, egy másik férfi pedig nem enged tűzoltót hívni égő házához, mert joga van saját házát kiégetni – többek között ezekkel az abszurd jelenetekkel parodizálja ki a Girl Pants Productions szatirikus videója az oltástagadókat.

A szaúdi főmufti friss fatvája szerint az éhező férj megeheti a feleségét. Szaúd-Arábia szerint a sokfelé megírt hír nem igaz, az Intersect blog szerint pedig a sztori egy szatirikus oldal kitalált cikkéből ered.

A gyümölcsökre és zöldségekre ragasztott címkén lévő számsor megmutatja, hogy bio- vagy génmódosított-e – állítja egy körlevél. Nem fogjátok elhinni, hogy a több sebből vérző figyelemfelhívás miben nem segít egészen biztosan: a génmódosított termékek leleplezésében.

Az orosz média a közelmúltban arról számolt be, hogy egy 10 éves gyermek életét veszítette egy ukrán bombázásban. A BBC szerint azonban a tragikus eseményből semmi nem igaz. Tudósítójuk a helyszínre utazott, és ezt találta.

Észak-Magyarországon gyerekeket raboltak el szlovák rendszámú autókkal – terjedt el április elején a közösségi oldalakon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a rosszindulatú híresztelés minden valóságalapot nélkülöz.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke