Egy volt CIA-ügynök vallomása szerint megrendelték a szőke díva halálát. Norman Hodges a halálos ágyán ismerte be, ő ölte meg feljebbvalói kérésére, hogy eltussolják a szexbotrányt. Monroe ugyanis nem csak Kennedy elnökkel feküdt le, hanem Fidel Castróval is. A CIA ráadásul ezt veszélyesnek ítélte a nemzetbiztonságra nézve. Hodges 1962 augusztus 5-én bement Marilyn szobájába és befecskendezte a halálos drogot. A színésznő azonnal meghalt” – írja például a Bors.

Az információ azonban csak az egyik ostoba, ám a hirdetési bevételekből szépen megélő amerikai kamuoldal, a World News Daily Report egyik márciusi cikkéből származik. A sztorit néhány napja egy másik – leginkább összeesküvés-elméletekben utazó – amerikai szájt, az Infowars is felkapta, ettől persze még nem lett igazabb. Idehaza is futott néhány kört a nagy titkokat leleplező oldalakon – például a Világhelyzete című szájton, bár ez a cikk most már nem érhető el -, mielőtt a Borson landolt volna.

Az értesüléshez csatolt fotó természetesen nem a Normand Hodges néven azonosított, 78 éves ex CIA-s ábrázolja (mint azt a hírt eredetileg közlő kamuoldal állította), hanem egy beteg börtönlakót a Guardian egy 2014-es cikkéből.

Marilyn Monroe halálának körülményeiről, és az azt körbelengő legendákról, összeesküvés-elméletekről ebben a cikkben olvashattok részletesebben. (via)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!