Mit érdemel az ilyen vadbarom szerintetek??? Ki vetemedik arra, hogy borotvapengéket erősítsen egy játszótér mászókáira?! Elképesztő, hogy ilyen állatok szabadlábon vannak. A képeket egy apuka posztolta, aki az egyik fotón pici fia kezét fogja, aki megvágta magát egy elrejtett pengével. Még szerencséje volt, hogy nem mély a seb” – írta József a Facebookon 2014 áprilisában. Mint arra Tímea felhívta a figyelmem, József fotóit 2015 februárjának végén újra gőzerővel osztani kezdték – és azóta is folyamatosak a felháborodott kommentek. Ugyan a hozzászólások között többen rámutattak, hogy a fényképeken látható eset valójában az Egyesült Államokban történt 2014 márciusában (azóta más amerikai településekről is jelentettek hasonló támadást), a kommenteket olvasva ez az információ nem mindenkihez jutott el.

Shocking video: Razor blades on a playground?

HLN affiliate KWQC reports that a 2-year-old boy was injured with a cut on his hand and razor blades were found glued to playground equipment at Millennium Park in East Moline, Illinois, Monday afternoon.A police officer told the TV station, “East Moline parks are safe, but it’s just a bad situation, bad instance where somebody or maybe a group of kids …

Borisz Nyemcov orosz politikus meggyilkolása ügyében a GasparMagnus blog szerzője összegyűjtött néhány magyar neten is terjedő elméletet: a “gyanúsítottak” között az ukrán titkosszolgálat, az orosz liberális ellenzék, a muszlim fanatikusok, a nyugati titkosszolgálatok, a Kreml, továbbá szakadárok és szerelemféltők egyaránt megtalálhatók.

– Februárban bejárta a sajtót egy kép, amelyen egy állítólag spicces gorilla ugrott neki az őt fényképező fotósnak. Az eset valóban megtörtént, de a részegségről szóló rész valószínűtlen, vagy legalábbis azon a módon biztosan nem történt meg, ahogy a kép készítője állította.

– “A terroristák letöltik az internetről ezeket a szerződéseket, és felrobbantják az erőművet” – többek között ez is elhangzik a 444.hu e heti kamuriportjában, amellyel a köztévé híradójában megszólaló, érdekes hátterű utca embere interjúkat parodizálták ki. A téma a paksi bővítés titkosítása volt.

Letölthető atombombáktól retteg az utca embere

Kimentünk az utcára, és megszólítottuk az átlagembereket, az eredmény minket is meglepett: A paksi titkosítással mindenki egyetért. Műhelytitkok! Így készül a 444 híradója! http://www.444.hu https://www.facebook.com/444.hu

A magyar kokárda piros-fehér-zöld színű, tehát helyesen kívülre kerül a zöld – terjed a nemzeti ünnep környékén a közösségi oldalakon. Mielőtt tömegek vetnék rá magukat régi típusú kokárdáikra, érdemes meghallgatni, mit mondott minderről 2010-ben a kort ismerő történész.

– A múlt heti HIV-es narancs után ezúttal Vietnamból érkeztek hasonló hírek: az ottani szóbeszéd szerint Kínából származó tojásokat fecskendőztek be a vírussal. A hatóságok szerint a híresztelés alaptalan.

A Mattel burkás Barbie-babákat adott ki a játék születésének 50. évfordulójára – terjedt a hír a neten, de ez csak egy kamuhírekben utazó szájt 2009-es cikkének saját újrafeldolgozása volt. Az íráshoz illusztrációként használt képek Eliana Lorena dizájner 2009-es, jótékonysági árverésre készült babáit ábrázolják.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez! Tudj meg többet itt!