A törölt levél ebben a formában terjedt a neten, és már több mint 20 ezer megosztást kapott. Az alábbiakban csak a kulcsrészleteket közlöm:

Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön. Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején. Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony étel osztást fogok szervezni (…) Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni. (…) Mondom ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja:

– FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN EGY HELYEN.
(…)
– Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket?
– Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig.”

Az Index szerzője megpróbálta megkeresni az eredeti felhívás közzétevőjét, de nem érte el a céget telefonon, és az e-mailjére sem kapott választ. Ráugrott a kifakadásra a sajtón kívül a politika is: Juhász Péter szerdán a Facebookon kért segítséget követőitől a közzétevő azonosítására.

Mint az Index cikkéből kiderül, az előző télen valóban napoltak el engedélykiadást arra hivatkozva, hogy az ételosztásokról “vezetői szinten” kell majd dönteni. Azóta azonban a Közterület-hasznosítási Bizottság február közepén kijelölte azokat a helyszíneket, ahol 2014-ben ételt lehet osztani. Ezekre a területekre a Közterület-hasznosítási Bizottság jegyzőkönyvei szerint több szervezetnek is érvényes engedélye van, és új kérelmeket is be lehet adni – írja az Index.

Így áll a helyzet most – egy törölt FB-poszt és egy hatósági cáfolat. Ha új fejlemények derülnek ki az ügyben, frissítem a bejegyzést.

Update | Csütörtök este az ételszállító facebookos oldalán egy rövid, magyarázat nélküli üzenet jelent meg: “Megcsináljuk az ételosztást!”

Fotó: Marjai János / MTI

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!