Az Élet és Tudomány 1970-es cikkében – amelyet a chemtrail.hu fedezett fel újra – Aujeszky László meteorológus szerző többek között erről írt:

– … a légkörnek ezekben a rétegeiben természetes úton is képződnek hosszú, keskeny, csík alakú felhők. Ha pedig odafenn a levegőrétegekben heves, viharos szél uralkodik, a sáv alakú mesterséges felhő is elveszti eredeti formáját, és széles, alaktalan felhőképződmény lesz belőle.

– … a kondenzcsíkok már a keletkezésük percében sem mind egyformák. Az egyik napon a gépek mögött vastag, nagy átmérőjű kondenzsávok maradnak. Más napokon ugyanaz a gép csak vékony, finom rajzú kondenzcsíkot hagy maga után. A különbséget az okozza, hogy a légkör megfelelő rétegei az egyik alkalommal erőteljesebben hajlamosak a felhőképződésre, a másik alkalommal pedig kevésbé.

– Ha különböző alkalmakkor a keletkezését követően tíz-húsz percen át figyeljük a kondenzcsíkot, azt észlelhetjük, hogy egyszer így, másszor úgy viselkedik. Lehetséges, hogy a sáv még ennyi idő múlva is épségben ragyog az égbolton. De lehet az is, hogy a heves légmozgás a sávot darabokra tépdesi, eltorzítva alakját.

– Az is gyakori, hogy a kondenzcsík a keletkezésétől számított tíz-tizenöt perc alatt észrevehetően megváltoztatja helyét az égbolton. Ebből viszont meg tudjuk állapítani, hogy azokban a felső levegőrétegekben milyen irányú szél uralkodik.

A teljes cikket elolvashatjátok itt.

Fotó: Landy-Gyebnár Mónika

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!