Önjelölt szakértők osztják az észt az Amazonon az eboláról. Elektronikus formában elérhető könyveik nemcsak ott vannak a széles kínálatban, hanem néhányuk – nem meglepő módon – igen jól fogy is. Van közöttük védekezésre való felkészülést oktató könyv, rejtélyes titkok feltárását ígérő, összeesküvés-elméletektől hemzsegő jegyzet és egyszerű “ismeretterjesztő” kiadvány is.

Nigériai lapok szerint halálos áldozatokat is követelt az a közösségi oldalakon terjedő átverés, amely az ebola megelőzésére sós víz ivását ajánlotta. Meg sós vízben fürdést, napfelkelte előtt. Bizarr részletek itt.

Lana Newstrom milliókat zsebel be gyűjtőktől nem létező – vagy úgy is mondhatjuk: láthatatlan – műtárgyaiért. A történet hamar népszerűvé vált a neten, idehaza még a budapesti önkormányzati választással is sikerült összefüggésbe hozni. Pedig a hírt eredetileg közlő CBC This is That című műsora csupán két komikus szatirikus adása, vagyis egy kitalált sztori.

InvisiArt

Az akupunktúráról szóló cikkel folytatta Indexen megjelenő tévhitoszlató sorozatát Boldogkői Zsolt, ezúttal is nagy vihart kavarva, és tanulságos kommentáradatot gerjesztve a terápia harcos védelmezői részéről.

Ingyen Wizzair repülőjegyeket ígértek a csatlakozóknak az Instagramon. A cég tájékoztatása szerint azonban a Wizzairromaniaooficial, a Wizzairromaniaoficial, a Wizzair_europe, a Wizzair_uk, a Wizzairhungary, a wizzairofficial és a wizzair_romania profilok nem hozzájuk tartoznak, hanem kamuoldalak – éppen ezért a légi társaság kérte is eltávolításukat.

A héten valóra vált egy áprilisi tréfa, legalábbis részben: az Infoworld tavaly április elsejei kamucikkében azt adta hírül, hogy a Windows 9 olyan jól sikerült, hogy ki sem adják, helyette azonnal a 10-es verzióra ugranak. A héten aztán a Microsoft bemutatta következő operációs rendszerét, amely a 8-as verzió után a 10-es megjelölést kapta.

Az összeesküvés-elméletek amerikai pápájának, Alex Jones-nak új elmélete van az ISIS-ről: szerinte a vad iszlám fanatikusok az Egyesült Államok kormányának dolgoznak, és a CIA fizeti őket. A 200 amerikai gyerek lemészárlását és a fegyverkorlátozás kicsikarását is tartalmazó elméletét a Slate cikke közli.

Fotó: fortepan.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!