A héten újra felbukkant a hír Banksy letartóztatásáról, de sokan résen voltak, és emlékeztek még arra, hogy ez a kamuhír egyszer már végigfutott a neten. Ennek ellenére a híresztelések terjedését monitorozó Emergent.info adatai szerint a kitalált hírt közel hatszor annyian osztották meg, mint az értesülést cáfoló cikkeket. Az Intersect szerzője meginterjúvolta az átverés kiagyalóját, és újfent kiderült: a kamuhírek közlése sokat hoz a konyhára.

Önmérsékletre szólít fel az AP az Ebolával kapcsolatos tudósítások esetén. A hírügynökség a pánik elkerülése érdekében nem ad hírt minden felreppenő Ebola-gyanúról, csupán a megalapozott, komoly intézkedésekkel járó esetekről (gépelterelés, épületek evakuálása) számol be.

Az információk internetes terjedését figyelő, Truthy nevű rendszert azzal vádolták meg, hogy az amerikai kormányzat nevében monitorozzák a Twittert, ami ellentétes a szólásszabadság elvével. A projektért felelős indianai egyetem cáfolja a kormányzat érintettségét.

Négy év börtönt kapott az a focista, aki a Chelsea francia sztárjának bőrébe bújva összességében 163 ezer font kárt okozott. A 25 éves Medi Abalimba – miután csapatánál, a Derby Countynál nem a várakozások szerint alakultak a dolgai – a londoni csapat francia sztárjának, Gael Kakutának adva ki magát helikoptert bérelt, csúcshotelekben szállt meg és nagybevásárlásokat tartott.

A holland LifeHunters online műsor készítői organikus ételek tesztelésére hívtak gasztroszakértőket, akiknek állítólag tetszett is a feltálalt menüsor. Később mondták csak meg nekik, hogy valójában apróra vágott Meki-falatkákat szolgáltak fel. A LifeHunters Meki-reklámnak is beillő kísérlete persze nem tudományos próbálkozás az ízlelés anomáliáinak bemutatására, és még csak az sem biztos, hogy minden úgy történt, ahogy a videóban bemutatták.

Levágta a péniszét egy macedón férfi, miután barátnője szakított vele – számolnak be a morbid történetről világszerte. Az Emergent oldal blogbejegyzése szerint az még nem egyértelmű, valóban megtörtént-e az eset, az viszont biztos, hogy az illusztrációként használt képek nem a macedón férfit ábrázolják – hanem egy tavalyi kínai esetet.

Két évig tettette kómásnak magát egy brit csaló az ellene zajló bírósági eljárás elkerülése érdekében. Alan Knight korábban 40 ezer fontot lopott egy idős, Alzheimer-kórban szenvedő szomszédjától. A tettetésre akkor derült fény, amikor a rendőrség lekérte Knight szupermarket kártyájának adatait, valamint felvételeket készített róla, amint járt és vezetett – írja az MTI.

A Hasfelmetsző kilétét megállapító DNS-vizsgálatok kivitelezői hatalmas hibát követettek el a genetikai egyezőség esélyének kiszámításakor, és ezzel újra nyitottá vált az ügy. A szeptemberben szenzációként tálalt kutatásról továbbra sincsenek megbízható információk.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke