A városi legendák leleplezésére szakosodott oldal szerint a hírt felreppentő oldalak többsége anélkül közölte a szenzációt, hogy a lány állításán és az általa közzétett fotókon kívül lettek volna forrásai. Nem keresték meg Jasmine ismerőseit, nem szereztek róla harmadik forrásból származó képeket, nem csekkolták a sztorit a műtétet elvégző orvoson keresztül, és még csak meg sem próbálták azonosítani a lány valós nevét.

Ha megpróbálták volna, ezt találják: Jasmine weboldalát egy bizonyos Alisha Hessler regisztrálta, aki magát ezen az oldalon “internetes átverések kivitelezőjeként” tünteti fel, és hasonlít is Jasmine-re.

Ha a két lány tényleg egyezik, nem ez lenne az első alkalom, hogy Alisha-Jasmine országos hírnévre tör. 2013 decemberében – miután állítása szerint útban hazafelé megverték – azt ajánlotta támadójának, hogy nem jelenti fel a rendőrségen, ha kiáll a sarokra egy tökfejsapkában és egy “nőt vertem” feliratú táblával. Állításait később – a rendőrség érdeklődésére – visszavonta, ami persze – a történet szintjén nézve – az egyezség része is lehetett.

Update | Mesébe illő részletet közölt az ügyről a 10News: cikkük szerint Alishának szeptember közepén ellopták a bőröndjét a repülőtéren, és miután a tolvajt elkapták, megnézték, mi van a csomagban. Állítólag egy harmadik melles protézist találtak benne.

Update 2 | Tovább görög a Tridevil-ügy: nem sokkal azután, hogy leleplezték a lányt, arról kezdtek el terjedni a hírek, hogy lakásában holtan találták. Valójában nem, mindez csak egy kamuhíreket közlő szájt szerzőjének agyszüleménye.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!