Az esetről a fotós, Flip Schulke számol be ezen az oldalon, történetét a Hoaxes.org szájton találtam meg. Schulke visszaemlékezéséből megtudjuk, hogy amikor a Sports Illustrated megbízta a fotósorozat elkészítésével, előzőleg nem hallott a fiatal bokszolóról. Bemutatkozásképp megmutatta neki egy korábbi, vízalatti munkáját, amelyet egy vízisíelőről készített a Life magazin számára.

Amikor aztán elment Cassius Clay szálláshelyére, nagy meglepetésére a bokszoló épp a medencében edzett – mint elmesélte neki – egy louisville-i mestere tanácsára. Schulke megörült a lehetőségnek, hogy egy bokszolót idegen környezetben mutathat be, a Sports Illustrated azonban nem kért a bizarr képanyagból. Annál inkább megörült azonban az ötletnek a Life, és berendelt egy sorozatot.

Három évvel később Schulke újra találkozott az akkor már Ali néven futó világbajnokkal, és megtudta, hogy átverték. Ali nemcsak hogy nem gyakorolt a vízben, de még úszni sem tudott – az egész vizes fotósorozatot edzőjével együtt találták ki. A képek viszont tényleg jók lettek, nem hiába büszke rájuk a fotós megtréfálása ellenére is.

Érdeklődőknek íme a teljes sorozat és a Life cikk, aki pedig rendelne egy eredetit a fotókból, itt megteheti.

Fotó: Flip Schulke/Life

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!