Hogy még bizarrabb legyen az összkép, az Apple 2011-ben elhunyt alapítójára hasonlító férfi fekete felsőt visel, igaz – mint azt egy kommentelő megjegyzi – alóla egy olyan mintás ing lóg ki, amit Jobs valószínűleg soha nem húzott volna magára.

hahnA fotó mindenesetre igazi sláger a Redditen: a szerda éjjel feltett képre csütörtök estig több mint 2500 hozzászólás érkezett. Én mondjuk elsőre kapásból gyenge Photshopot kiáltottam volna, de mivel ez a vád csak ritkán jön elő a Redditen, lehet, hogy tényleg egy valódi hasonmásról van szó.

Update | A lapok persze idővel kiderítették, ki van a fotón: a pittsburgi születésű Andy Hahn, a Sport Fishing magazin egykori munkatársa. Hahn súlyos ALS betegsége ellenére annak szószólója, hogy a betegek ne a szobában üljenek, hanem amikor csak tehetik, mozduljanak ki a természetbe.

Nem sokkal a kép publikálását követően megjelentek az első paródiák is: az egyik újrafeldolgozott fotón a halála óta többször feltámasztott Tupac is megjelent. Ezt a képet azonban nem egy hipszter srác lőtte, hanem – nem fogjátok kitalálni – az 1997-ben lelőtt Notorius B.I.G.

Fotó: Reddit / TheHorseSizedDuck – Alloutdoor.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!