Remek ötlet, szép kidolgozás – Cristina De Middel nemcsak elolvasta, majd elképzelte, hogyan nézhetnek ki a különböző lehúzós levelek főhősei, hanem életre is keltette karaktereiket fotói révén.

Íme három példa spames sorozatából:

Aleszja Atoleevna Markina egy orosz özvegy, akinek férje a thai cunami áldozata lett. Pénzét szeretné kimenteni az országból a volt férj gonosz családja elől. Több millió dollárját külföldi vállalkozásokba fektetné. Ha segítünk neki pénzes bőröndje kicsempészésében, garantáltan nem járunk rosszul. Csak siessünk, mert tűrhetetlen a helyzete, és az élete is veszélyben van.

aleszja

David Kodjo egy bankár az észak-togói Dapaongban, ő találta meg a repülőbalesetben elhunyt egykori sportminiszter számláját. Miután állítását egy BBC cikkel is alátámasztja a valós politikus helikopteres balesetéről, közli: a 18 millió dolláros számlához mi is hozzáférhetünk, csak adjuk meg kért adatainkat.

kodjo

Barrister Fagbemi Lateef egy nigériai ügyvéd, és a néhai Mr. Matthew öröksége ügyében jár el, aki családjával együtt autóbalesetben hunyt el. Már nagyon unja a rokonok felkutatását, és a bank is adott neki egy végső határidőt erre. Ránk azonos nevünk alapján, keresők révén talált, és azt ajánlja: ha segítünk neki az örökség lenyúlásában, közel fifti-fifti alapon osztozna velünk a 3,5 millió dolláron.

lateef

További képek a Mashable cikkében.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!