Mint azt az Index is megírta, ember már csak méretei miatt sem igazán lehet, a felbontás alapján ugyanis legalább toronyház nagyságúnak kellene lennie.

Odd figure on the Moon?

This video is not a claim*For a balanced look at this THING, check out this article:http://www.examiner.com/article/colossus-spotted-on-google-moon-videoRem…

A Metabunk.org cikke szerint a lényt a felvétel készítő lencsébe keveredett törmelék okozhatta, és az “alak” máshol is megjelenik a Google Moon által használt felvételeken.

hold_idegen

Egy másik törmelék óriási tintahalszerű idegent produkált, az alábbi videón mozgás közben is láthatjátok. A szennyeződések meglétével egyébként a NASA is tisztában van, itt írnak is a jelenségről.

Dirt speck on Apollo 15 Lunar Mapping Camera

Via:http://apollo.sese.asu.edu/ABOUT_SCANS/Subsequent analysis during image reprocessing revealed that foreign debris was present in the optical path of the …

Tehát az embert vagy az idegent csak a mi szemünk látja oda. A jelenség neve pareidolia, ami egy olyan illuzórikus érzés, ami világosnak és kifejezettnek állít be homályos és bizonytalan ingereket – hasonlókról korábban itt is szó esett már.

További példák lehetnek erre az odaégetett lepény elszíneződéseiből kirajzolódni látszó Jézus Krisztus, a Hold felületén felfedezni vélt Teréz Anya, vagy a Marson látott emberfej.

Carl Sagan csillagász szerint az ember hajlama, hogy lepényekbe, felhőkbe, fahéjas süteményekbe és hasonlókba arcokat lásson bele, evolúciós okokra vezethető vissza.

Fotó: Google Moon / metabunk.org

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!