Néhány napja az internet sztárja az a Google Moonon talált felvétel, amelyen egyesek szerint egy ember (mások szerint egy idegen) és árnyéka látható. A jelenséget jó eséllyel a kamera szennyeződése okozta.

Csalás a Robin Williams búcsúzó videó – azok a facebookos bejegyzések, amelyek ezt ígérik, a Snopes szerint csupán az elhunyt színész halálából akarnak nyerészkedni.

A New York Times Upshot nevű blogja annak a mítosznak járt utána, hogy a sztárok mindig hármasával halnak, azaz ha meghal egy híresség, és utána nem sokkal egy másik, akkor egy harmadik tragédiára is mérget vehetünk. Igaz lenne? 

– „Lemondok. Szégyellem magam a kormány intézkedései miatt” – írta Twitter feedjén Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök. Aztán hamar kiderült, nem ő gondolja így, csak meghackelték a profilját. Az akciót a Saltaj Boltaj orosz hackercsapat vállalta magára – írta a nol.hu.

Kiderült, hogy az orosz horgász életét mégsem Justin Bieber mentette meg. Amikor ugyanis a Poynter újságírója utánanézett a történetnek, miszerint egy orosz férfi annak köszönheti életét, hogy a rá támadó medvét elijesztette a Justin Bieber zenéjével megcsörrenő telefonja, azt találta: a megmenekülés története igaz, de a Bieber-szálat csak később hímezték hozzá.

Az orosz külügy “Kijevnek szánt, Magyarországról származó fegyverszállítmányok” miatt aggódik. Az értesülés forrása a Hídfő.Net internetes újság. A magyar külügyminisztérium kapásból cáfolt.

Idris Elba, a Drót című sorozat sztárja minden a Twitteren cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek egy forgatási kép után jelentek meg róla a neten. Eszerint az, amit sokan férfiassága ékes bizonyítékának gondoltak, valójában csak egy mikrofonkábel volt – írta az Index.

Német művészek azt állítják, ők cserélték ki július 22-én a New York-i Brooklyn-híd amerikai lobogóit fehér zászlókra. A rendőrség korábban komoly nyomozást folytatott az ügyben.

Thalía mexikói énekesnő-színésznő-teleregénykirálynő nem szedette ki bordáit azért, hogy vékonyabbnak látszódjon, még ha erről az Instagramra saját maga is tett ki “bizonyítékot”. Vicc volt, érted?

Fotó: fortepan.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke