Az emberek szeretik a csodás és megdöbbentő történeteket, a média pedig kiszolgálja őket. De mind az ukrajnai légi katasztrófában elhunyt “100 top AIDS-kutató” sztorija, mind pedig a két maláj gép szerencsétlenségét utolsó pillanatban megúszó holland biciklista esete alaposan felturbózott.

Érdekes összeesküvés-elméletet talált az orosz weben az Index. Eszerint az Ukrajna felett lelőtt maláj gép valójában a márciusban eltűnt repülő volt, és az egész eset egy Oroszország elleni provokáció, ami mögött az Egyesült Államok áll. Részletesebben a teória.

Még az AP hírügynökség is bedőlt annak a kamu Twitter-bejegyzésnek, amely azt állította, a Bicycle Lobby biciklisbarát szervezet a felelős a Brooklyn-híd amerikai zászlójának kifehérítéséért. Az idézett Twitter-feed azonban csak egy paródiaoldal, aminek felismerését követően a hírügynökség elismerte hibáját.

Kiderült, hogy kitaláció annak az esküvői fotónak a története, amely szerint egy házasulandó pár véletlenül idegeneknek küldött ki meghívókat esküvői fotózására. A sztori szerint a menyasszony ugyan megpróbálta visszamondani a meghívást, de az idegenek nem hagyták magukat. Nem sokkal később aztán jött a hír: szó sincs erről. A pár egy téren fotózkodott, amikor észrevették, hogy egy rapbanda a közelben forgat klipet, és meghívták őket a fotóhoz. Az együttes is jól járt a plusz publicitással: a vőlegény sajátos táncát is tartalmazó klipjüket már több mint 204 ezren látták.

7262 – Anthem (Dir By: @HDFilmz)

DOWNLOAD 7262 -MIXTAPE OFF ITUNES NOW https://itunes.apple.com/us/album/hunger-games/id908796484?ls=1 SUBSCRIBE Directed,shot,edited By @HDFILMZ for services call 248-825-7176 DOWNLOAD SONG NOW!!!! http://www.amazon.com/7262-Anthem-Explicit/dp/B00LI9EAKS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1406330981&sr=8-1&keywords=7262-+anthem

A mút hét végén Miley Cyrust kezdték temetni a neten; a rémhírterjesztők fő bizonyítéka az volt, hogy az énekesnő három napja nem posztolt semmit közösségi médiás felületeire. Cyrus többek között egy félmeztelen – persze csak háttal állós – instagramos fotóval cáfolt.

Megölték a héten az interneten az idősebb Busht is, halála okaként pedig ételmérgezést emlegettek. A hír alaptalan, George H.W. Bush túl a kilencvenen is él és virul.

Meghekkelték a Wall Street Journal facebookos oldalát, azt állítva, hogy az amerikai elnök különgépe lezuhant Oroszország felett. Sokáig azonban nem maradtak fent az üzenetek, az oldal kezelői gyorsan törölték.

– Én ezekben a videókban jóhiszeműen mindig megjátszást gyanítok, persze lehet, hogy nincs igazam. Mindenesetre legyen meg itt is a legújabb Jimmy Kimmel szivatós videó: ezúttal egy Casio órát adtak el az utca emberének iWatch-ként.

What Do You Think of Apple’s New iTime Smart Watch?

Apple is rumored to be working on what people are calling a “smart watch.” Since this is a product that does not exist yet, we thought we’d have some fun with it. We went out and showed people a device we claimed was the new Apple watch, but was actually a $20 Casio watch with an Apple logo glued to the back of it.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!