A válogatás egyik képe – amelyen John F. Kennedy hátulról átöleli Marilyn Monroe-t – ugyanis biztosan nem igazi. Most már ugyan ott szerepel a fotó alatt magyarázatként, hogy az valójában egy hasonmások közreműködésével készített felvétel, de ez a facebookos kommentek szerint csak utólag került a cikkbe, olvasói riasztásra.

A kép készítője Alison Jackson brit fotós, aki már több mint másfél évtizede gyártja szorgalmasan kamuképeit. “Lefotózta” többek között az angol királynőt a vécén, Busht és Blairt a szaunában, a terhes Kate Middletont meztelenül, Diana hercegnőt és Dodit közös gyermekükkel, Obamát magányosan cigarettázva, a meztelen David Beckhamet különböző pózokban, stb. – facebookos oldalán pedig betekintést nyerhettek vitatott művészete legfrissebb darabjaiba is.

Egy nemrégiben készült interjúban elmondja: mivel a sztárok legtöbbször csak az internet vagy a magazinok kétdimenziós képein bukkannak fel, betöltött funkcióját tekintve teljesen mindegy, hogy egy celebfotó a valós személyt ábrázolja vagy csupán hasonmását. A celebek szerinte helyettesíthetők, imitátorai közreműködésével pedig a földi halandók számára elérhetetlen pillanatok is láthatóvá válnak. Például akár egy királyi babafürdetés is.

– A válogatás egy másik – valós – képének történetéről, az MGM-es oroszlánnal kapcsolatos legendákról itt olvashattok részletesebben.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!