A bostoni robbantás évfordulóján publikálta a Gawker azokat a fényképeket, amelyeket állítólag még pár nappal a merénylet után kaptak egy Maria nevű olvasójuktól. A három ember halálát és több mint 200 ember sérülését okozó terrortámadás után az interneten közösségi nyomozás indult, és ennek jegyében jelent meg az a fotó is, amely a “Tetőemberként” elhíresült idegent is ismertté tette.

A fénykép napvilágra kerülése után sokan találgatták, mit kereshetett ott a férfi, többen azonnal összekötötték a merénylettel. Az összeesküvés-elméletről én is beszámoltam, mivel azonban akkoriban még nem sikerült azonosítani a titokzatos tetőjárót, csupán annyit írtam, hogy “… a robbantásban való részvételen kívül jó pár oka lehetett arra, hogy ott legyen. Majd meglátjuk, kiderül-e, mi van ennek a fotónak a hátterében”.

A Gawker tegnapi cikke után, úgy tűnik, ezt is kipipálhatjuk: Maria ugyanis több fényképet is készített a környéken, és ezek tanúsága szerint a titokzatos idegen jó eséllyel egy tetőteraszon tartott barbecue-partin vett részt, majd amikor meghallotta a robbanást, odaszaladt a korláthoz, hogy megnézze, mi történt. Mint azt bárki más is tette volna.

tetoember2

További képek és Maria levele a Gawkeren.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!