A vicces, de nem túl profi esetről Schwarzenegger önéletrajzi könyvében így számolt be:

“2009-ben Willie Brown barátom – San Francisco volt polgármestere és Kalifornia történetének leghosszabb ideig regnáló képviselőházi frakcióvezetője – tartott egy adománygyűjtő estet a Kaliforniai Demokrata Párt számára (…) Elmentem az estélyre, megtartottam a szónoklatomat, majd megöleltem Willie-t, és még egy cuppanós puszit is nyomtam a képére, amitől a megjelent demokrata urak és hölgyek felét majd kitörte a frász, a többiek pedig nevettek. Hirtelen felpattant egy San Franciscó-i képviselő, Tom Ammiano, akit akkor választottak meg először.
– Csókold meg a buzi seggemet is! – ordította el magát.
Persze hogy a sajtó ezután napokig erről cikkezett. Ammiano eredetileg komikus volt. Nem szóltam egy szót sem, de tudtam, hogy eljön majd az én időm is akkor, amikor az ő kezdeményezését kellene majd kormányzói aláírással ellátni.
Néhány hét múlva oda is került az asztalomra Ammiano egyik beterjesztése egy tengerparti beruházásról. Nem volt különösebben nagy durranás, de a fickónak a szívügye volt. Megkértem a csapatomat, hogy állítsanak össze egy kedves kis választ a vétómmal, amelynek az volt a lényege, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, és évek telnek el úgy, hogy azokban nem születik megoldás, ezért nem írom alá Ammiano 1176-os számú kezdeményezését. Senki nem vette észre a trükkömet, ezért titkos kerülő utakon kiszivárogtattuk az újságíróknak, hogy érdekes dolgot tapasztalnak, ha a sorok kezdőbetűit függőlegesen összeolvassák.
‘Fuck You’ – ‘Baszd meg’ – amiből jó kis ribillió kerekedett.
A zsurnaliszták azt kérdezgették a szóvivőmtől, hogy szándékosan szerkesztettük-e meg így a levelet.
– Á dehogy! Eszünkben sem volt! Teljesen véletlenül lett ilyen – volt a válasz.
Egy sajtótájékoztatón egy újságíró azt mondta, hogy beszélt egy matematikussal, aki szerint egy ilyen véletlen esélye kétmilliárd az egyhez.
– Oké – válaszoltam. – Menjen vissza ugyanahhoz a szakértőhöz, és kérdezze meg tőle, mi az esélye annak, hogy egy osztrák parasztgyerek idejön Amerikába, ahol minden idők legnagyobb testépítője lesz, majd bekerül a filmekbe, feleségül vesz egy Kennedy lányt, aztán az Egyesült Államok legnagyobb államának kormányzója lesz! Jöjjön vissza a legközelebbi sajtótájékoztatómra, és közölje azt az eredményt is!
A riporterek nevettek.
Persze Tom Ammiano is tudomást szerzett a dologról.
– Nyilvánosan faszfejkedtem – nyilatkozta, amikor megkérdezték -, ezért neki is megvan hozzá minden joga, hogy nagy fasz legyen.
Egy évvel később benyújtott egy másik beterjesztést, hogy írjam alá. A válaszlevelemben a sorok kezdőbetűi azt a szót adták ki felülről lefelé összeolvasva, hogy s-z-í-v-e-s-e-n.”

Update | Ugyanezt az üzenetet, ugyanebben a formában más is megkapta már a világtörténelem során – például a montreali John Laird McCaffery, akinek sírkövére vésték az alábbiakat.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!