Nyugati ember számára értelmezhetetlen tiltóüzeneteken, közös helyiségben elhelyezett vécéken és vécépapírgyűjtő kosarakon szörnyülködik a világ.

A The Wire gyűjtése ezeket kategorizálta aszerint, hogy szerintük valós problémákról vagy egyszerűen lekezelő magatartásról van szó. Előbbi csoport jóval izmosabb, utóbbiba sorolják viszont a használt vécépapír kosárba gyűjtését. Ez még magyar szemmel nézve is gusztustalan gyakorlat, de ha egyszer olyan vékonyak azok a csövek, akkor nincs mit tenni, szelektálni kell – hozzászokhatott a turista hasonlókhoz Latin-Amerikában, de még a görög turistaparadicsomokban járva is.

A Slate cikke azonban már arra figyelmeztetett: a vécékre mutogatás akkora hájp lett, hogy néhány kamu vagy régi kép is megjelent a neten. A fent is látható dupla klotyó ugyan valóságos, de például a feles vécé már nem. Vagyis egészen pontosan: a kép nem mostani, már 2013 szeptemberében futott egy kört a neten, és egyáltalán nem is biztos, hogy Szocsiban készült.

felvece

Nem vécés, de altáji vonatkozású és Szocsira húzva terjed az alábbi fotó is, amely viszont egy még régebbi, legalább 2012-es kép aktualizálása. A The Wire-nek és a Paleofuture-nek vannak még szocsiizált étlapjai és egyéb kamu finomságai is. Tehát képszerkesztők: óvatosan, nem minden Szocsi, amit annak mondanak!

Fotó: deadspin.com / paleofuture.gizmodo.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!